ПОЛОЖЕНИ ВЕНЦИ КРАЈ СПОМЕНИКА СЛОБОДЕ НА ВИДИКОВЦУ

Медвеђа обележила Дан општине у знак сећања на 20. мај  1944. године када је формирана Прва српска дивизија.

Дан општине Медвеђа обележава увек се 20. маја, као сећање на дан када је 1944. године формирана Прва српска дивизија. После пријема у кабинету председника општине др Небојше Арсића, делегације локалне самоуправе општине и Удружења бораца НОР-а положили су венце палим борцима и ослободиоцима Медвеђе на споменику слободе на Видиковцу.

-Данашње обележавање је прилика и да се сви ми, којима је стало до напретка Медвеђе, преиспитамо да ли је могло више, брже и боље, и баш као и раније, и овога пута понављам да смо сви у локалној самоуправи спремни и одлучни да током свог рада реализујемо све предвиђено планским и развојним документима Скупштине општине Медвеђа, јер грађани то заслужују. За све то је потребан заједнички рад како би се остварили сви предвиђени циљеви а све ради бољег и квалитетнијег живота. Политички се можда нећемо увек сложити, имаћемо и различита мишљења о правцима развоја и приоритету реализације пројеката, али свима нама мора бити на првом месту заједнички интерес, а то је развој Медвеђе. На том путу сви морамо дати свој пуни допринос, а личне и политичке интересе морамо подредити интересима општине и њених становника, рекао је др Арсић

Он је подвукао да је понос Медвеђе, пре свега, мултиетичност и пријатељски односи Срба, Албанаца, Црногораца и Рома. Ту слогу и хармонију морамо оставити генерацијама у наслеђе и аманет. Иза нас су, али и пред нама бројни инфраструктурни пројекти, рад на побољшању услова живота наших грађана, успеси наше деце кроз такмичења и спортска надметања, а све то скупа трасира наш пут напретка коме стремимо.

-Упркос лошој години, када нас је све омела епидемиолошка ситуација са Ковид вирусом, умањеним средствима из буџета и Координационог тела, трудили смо се да нашим грађанима изађемо у сусрет. Обнављани су путеви, мостови, саниране штете од елементарних непогода, реконструисани су спортски терени, константно се ради на стварању повољне климе за нова улагања и отварање нових погона како би упослили све младе на територији општине Медвеђа, закључио је др Небојша Арсић, председник општине Медвеђа.

Д. Коцић