Поморавље

ЛАЖ НЕ МОЖЕ ДА ПРОЂЕ

Председници свих општинских и градских одбора СУБНОР-а Поморавља, на састанку Окружног одбора у Јагодини, једногласно су прихватили отворено писмо Председнику Републике о стању у Србији, које је упутио први човек Републичког СУБНОР-а проф. др Миодраг Зечевић.

Ставови из писма о покушајима рехабилитације квислинга из Другог светског рата  су у исто време и мишљење свих чланова борачке организације и имају за циљ да се – како је наглашено и у иступима најодговорнијих функционера у држави, као и Председника Републике пре неки дан у Београду, на обележавању Дана сећања на жртве холокауста – спречи фалсификовање историјске истине и рехабилитују саучесници нацистичких окупаторских снага у Другом светском рату. Лаж никад и нигде не може да прође.

У писму које је из Јагодине, у име Окружног одбора упутио председник Велимир Остојић, истиче се да су председници општинских и градских одбора Поморавља у акцији иновирања садржаја рада и са захтевом да месна удружења покажу већу иницијативу у наредном периоду у свим областима значајним за чланство и сопствену и ширу средину.