ПОНОСНИ СМО НА ВАША ДЕЛА

У Народној Скупштини отворена изложба „Српски војник и полицајац у одбрани отаџбине 1998-1999.“ Удружења ветерана Посебних Јединица Полиције

Председник удружења Саша Пантелић истакао је важност улоге полиције у одбрани народа Србије на Косову од напада шиптарских теророрста, али и хуманост припадника МУП-а према албанским цивилима коју су подржавали суверенитет СРЈ на њеној јужној покрајни.

Ратни командант 72. специјалне генерал-мајор Милорад Ступар говорио је о јединству српског војника и полицајца у одбрани државе и народа. Истакао је важност обнављања српског јединства у одбрани националних интереса.

Генерал Ступар апеловао је још једном и указао на важност обнове служења војног рока.

– Држава Србија на челу са врховним командантом Александром Вучићем све више улаже у технику и наоружање, али без људства војска и држава не могу опстати. Оно што смо заједничким снагама полицајци и ми војници урадили и показали јединство српскога народа треба да следе и наши синови и унуци.

Изложбу је у име Mинистарства за рад отворио државни секретар Зоран Антић, а тим поводом се и обратио.

– Држава Србија све више ради на побољшању положаја бораца – ветерана. Ако не будемо поштовали ветеране, у неким будућим периодима нећемо имати ко ће да брани нашу отаџбину. Држава, али и цео њен народ мора и радиће на томе да се одужи нашим ветеранима. Поносни смо на ваша дела, нисте обрукали ни државу ни народ. Живела Србија! – рекао је Антић.