САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 850402Укупно посета:
  • 2633815Укупно прегледа:
  • 2Тренутно посетилаца:

СКУП АНТИФАШИСТА БАЛКАНА ЈЕ ДОПРИНОС МИРУ

Из Берлина, седишта Међународне федерације антифашиста и покрета отпора, стигло је, са потписом председника Вилмоша Хантија (Мађарска) и др Урлиха Шнајдера (Немачка) писмо које објављујемо у целости.

”Поштовани Душане Чукићу, председниче СУБНОР-а Србије, драги другови из СУБНОР-а, желимо да изразимо у име ФИР-а велику захвалност и одамо признање за плодоносну Балканску конференцију 5-6. маја 2018. у Београду. Било је велико задовољство за чланове Извршног комитета ФИР-а да учествују у тој конференцији.

Уверили смо се да су односи бивших југословенских ветерана врло снажни. Када би ветерани одлучивали, пут миру, разумевању и сарадњи као оријентација за развој региона Балкана, био би отворен. Управо зато ваша конференција је била не само успешна са завршном декларацијом, већ и самим тим што је одржана.

То је било опште уверење, када су сви учесници потписали следећи задатак: „Антифашистичке организације имају важну улогу да играју и никад не оклевају у борби користећи сва расположива демократска средства, мобилишући их у процесу најширег могућег фронта против неофашистичког зла.”

Желимо да изразимо захвалност на гостопримству за све делегације и посебно за делегацију ФИР-а.

Честитамо вам на одлично обављеном послу као активном делу породице ФИР. Другарски поздрави. Вилмош Ханти, председник и др Улрих Шнајдер, генерални секретар” – стоји у писму које је СУБНОР Србије примио из Берлина од Међународне федерације антифашиста и покрета отпора.

Print Friendly, PDF & Email

Једно реаговање на Порука из Берлина

  • pedjaza каже:

    Antifašističke organizacije Balkana bi možda mogle dodatno učvrstiti svoju kvalitetnu saradnju osnivanjem regionalne Blkanske antifašističke asocijacije.
    Zbog specifičnosti antifašističke borbe na ovom prostoru, koju karakteriše mnogo toga zajedničkog i sličnog, postoji dosta razloga za takvim oblikom povezivanja. U svim tim zemljama su glavni, negde i jedini, nosioci antifašističke borbe bili komunisti, odnosno komunističke partije.
    Pismo od članova najvišeg rukovodsta FIR-a kojim se izražava zadovoljestvo i pohvaljuje SUBNOR Srbije za dobru organizaciju nedavno održane Balkanske konferencije se može protumačiti i kao podrška za još čvrtšću saradnju članica FIR-a sa Balkanskog poluostrva.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.