САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 864312Укупно посета:
  • 2656157Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

СУБНОР ЗАСЛУЖУЈЕ СВА ПРИЗНАЊА

После одржавања Скупа антифашиста Балкана, у Београду почетком маја ове године, СУБНОР-у Србије и даље стижу из многих ветеранских организација у Европи честитке за још једну успелу борбу против рата и оживљавања хушкачких подухвата ревизиониста историје и агресора да се југ нашег континента опет претвори у буре барута и монета за поткусуривање туђих интереса.

На Скупу у Београду, чији је организатор био СУБНОР и покровитељ Председник Републике Србије, учествовале су делегације ветеранских организација из Грчке, Бугарске, Албаније, Македоније, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Републике Српске, Хрватске, Словеније, као и највиши представници Међународне федерације антифашиста (ФИР) са седиштем у Берлину и делегације из Русије, Италије, Немачке и Мађарске.

Учесници су усвојили Изјаву о миру, којом се залажу да на свим просторима у свету, посебно на Балкану као предсобљу Европе, завладају мир и разумевање и утихну ратно-хушкачке амбиције разноразних апетита и држава чија је снага у топузу јача од свеколиког мира и слоге на планети.

СУБНОР Србије је поводом Скупа објавио и репрезентативна издања са свим говорима и другим документима на српском и енглеском и руском као званичним језицима састанка.  Примерци су достављени свим делегацијама, а такође низу ветеранских организација у Европи и свету, као и Европској унији и амбасадорима акредитованим у Србији и највишим државним органима и форумима наше земље.

Међу порукама које су у међувремену стигле, истиче се из Москве од Сверуског савеза ветерана, где функционер те најмасовније миротворачке и борачке организације у свету, члан Извршног комитета Међународне федерације бораца Николај Ројанов пише председнику СУБНОР-а Србије Душану Чукићу, између осталог:

„Поштовани пријатељу и друже Душане, изражавамо искрено признање лично теби и свим твојим сарадницима, члановима Републичког одбора СУБНОР-а Србије, за изузетан и користан скуп у Београду и за предиван Зборник са материјалима антифашистичке конференције.

Књига ће се наћи на почасном месту у нашем Музеју. Хоћу да те обавестим да ћу све ове добре речи лично исказати на заседању Извршног комитета Међународне федерације антифашиста 28. септембра у Бриселу. С поштовањем и уз сва признања, Николај Ројанов, пријатељ, друг и сарадник у нашој заједничкој ветеранској активности“ – каже се у поруци која је стигла из Москве. 

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.