САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 869786Укупно посета:
  • 2664782Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

ДЕЦО, СУНЦЕ ГРЕЈЕ САМО У СЛОБОДИ!

Поводом Дана формирања Прве пролетерске бригаде, борац Крагујевачког партизанског одреда и Трећег крагујевачког батаљона још из првих јулских дана 1941, Владислав Сретеновић учествовао је на несвакидашњој свечаности у СУБНОР-у Крагујевца.

Чили деведесетопeтогодишњак, свугде радо виђен и поштован чика Влада обратио се ученицима основних и средњих школа на завршној свечаности литерарног конкурса у организацији субноровске породице:

”Драга децо, срећан сам што вас видим тако младе и надахнуте и присећам се својих сабораца, палих другова који су са песмом на уснама умирали за слободу своје земље. Сећам себитака и оних путева које смо прошли јер смо знали да се боримо за праву и истинску ствар, за слободу,  против фашиста и њихових помагача.

Наш СУБНОР Србије са председником Душаном Чукићем и сарадницима чува, брани и негује успомену на нашу антифашистичку борбу, наше слободарство, родољубље.

Вама децо, ми малобројни борци НОР-а, остављамо у аманет да чувате своју земљу, слободу и успомену на пале другове, јер знајте да сунце не греје у ропству већ у слободи. Чувајте наша спомен обележја, наше споменике јер су они сведоци постојања и трајања”.

Добитници награда на конкурсу, њихови родитељи и наставници, гости, громким аплаузом су поздравили речи чувеног шумадијског првоборца из Другог светског рата  Владе Сретеновића, који не пропушта ни једну свечаност СУБНОР-а,  недавно је у Београду, из руку председника Сверсуског савеза ветерана Руске Федерације, генерала армије Николаја Мојсејева, примио  високо одличје те организације за јубилеј победе над фашизмом.

Print Friendly, PDF & Email

ЧЕСТИТАМО

4. ЈУЛ

ДАН БОРЦА!

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.