ПОСЕТА БОРАЦА БРОДА СУБНОР-у ГРАДА ВРАЊА

СУБНОР Града Врања и Борачка организација Општине Брод, из Републике Српске, настављају успешно вишегодишњу братску сарадњу. Борци Брода били су драги гости СУБНОР-а Врања поводом обележавања Дана победе над фашизмом.

Делегацију бораца Општине Брод предводио је председник Зоран Видић, а то је наставак вишегодишње сарадње и заједничко одавање почасти погинулима у ратним дејствима у априлу и мају 1992. године, где је Српски живаљ од геноцида штитила и једна војна јединица из Врања.

Делегацију су дочекали бројни домаћини из СУБНОР-а Града Врања, на челу са председником Скупштине СУБНОР-а Србије Мирољубом Стојчићем и председником СУБНОР-а Града Врања Стојаном Младеновићем.

У пријатном дружењу и искреном разговору изражена је обострана спремност за проширење сарадње у различитим областима уз закључак да је потребна јача братска сарадња Српског народа са обадве стране Дрине и са свих других страна где живи српски народ.

Делегације бораца Брода, Врања и Четврте бригаде Копнене војске Србије, заједно су отишле у Сурдулицу где је одржан помен-парастос и одата почаст, крај Спомен-чесме палим борцима из Војне поште 7036/4 из Врања који су пали у жестокој борби штитећи српски живаљ од геноцида Општине Брод.

После пригодног и добро осмишљеног програма, делегације из Републике Српске, Врања и Сурдулице, након полагања цвећа, наставили су дружење и тиме још једанпут показале да жртве нису и неће бити заборављене.

Учесницима делегација из Брода остаће у трајном сећању ова посета Врању и Сурдулици не само због топлог пријема, већ и због поштовања жртава и достојанственог односа према погинулим херојима.

Миодраг Велиновић