САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 809112Укупно посета:
  • 2536619Укупно прегледа:
  • 2Тренутно посетилаца:

 

ИДЕМО СИГУРНИМ И КАО УВЕК ПРАВИМ ПУТЕМ

Зaхваљујем СУБНОР-у што свакодневно подсећа да храброст наших јунака није била узалудна

Редакција ”Борца” замолила је др Небојшу Стефановића, потпредседника Владе Републике Србије и министра унутрашњих послова, да оцени предстојећу годину.

”Држава је 2012. године била на ивици економског амбиса, а због неодговорне политике и задуживања претходне власти исплата плата и пензија је била доведена у питање. Затекли смо празан буџет, енормни спољни дуг, пропалу привреду и економију, а страни инвеститори су поучени лошим приватизацијама у претходном периоду окретали главу од наше земље.

Након  спровођења тешких реформи Србија сада иде сигурним корацима напред. Само у првих десет месеци ове године, у односу на исти период претходне, остварили смо привредни раст од 4,5 одсто и имали 10,7 одсто више директних страних инвестиција. Стопа незапослености је на најнижем нивоу у претходних 25 година, а суфицит у буџету износи 67,4 милијарде динара. Све то је резултат тешких реформи које смо спровели и одговорне политике председника Србије Александра Вучића и Владе Републике Србије.

Зато бих искористио ову прилику да захвалим свим члановима СУБНОР-а и свим пензионерима у нашој земљи који су поднели огроман терет током тешког реформског процеса. Захваљујући, пре свега, вашем пожртвовању и стрпљењу успели смо да се економски опоравимо и да дођемо у ситуацију да већина пензионера има значајно веће пензије у односу на период пре 2014. године када смо били принуђени на доношење непопуларних мера. Знам да је жртва коју сте поднели била велика, али вам још једном од срца захваљујем, јер сте препознали важност одрицања у интересу будућности Србије и наше деце.

Наша земља је данас поштована у свету, препозната као добра дестинација за улагање и ми ћемо и током 2019. године наставити да радимо напорно на стварању још бољег пословног амбијента и јачању  економије.

Наш примарни задатак и обавеза је да чувамо мир и стабилност, да наставимо даљи економски раст и осигурамо бољу будућност свим грађанима.Економског напретка, фискалне стабилности, инвестиција, нових радних места и државног просперитета нема уколико нема безбедности. Наставићемо беспоштедну борбу против свих видова криминала, посебно нарко картела, јер желимо да сачувамо нашу децу од пошасти. Имаћемо нова улагања у сектор безбедности кроз даљу набавку нове опреме, возила, наоружања, као и реконструкцију и градњу нових полицијских станица. Трудићемо се да очувамо мир и стабилност и изборимо се са свим проблемима који су пред нама.

Србија ће чувати достојанство и свој територијални интегритет. У тешким околностима, у којима се тренутно налазимо, борићемо се за мир, али ћемо уједно и знати да заштитимо наш народ на Косову и Метохији.

Као потомак солунског ратника, као и борца који је учествовао у ослобађању Београда  и Србије током Другог светског рата апсолутно подржавам рад СУБНОР-а. Веома је значајно да ценимо наше претке и нашу историју на коју морамо бити поносни, јер смо наследници оних који су се борили против зла фашизма.

Српски народ је увек био слободарски, на правој страни и морамо да наставимо да гајимо тај дух и учимо генерације иза нас правим вредностима. Народ који заборавља своју историју осуђен је на пропаст. Можда најважнију улогу о очувању тековина антифашистичке борбе има СУБНОР и желим да вам захвалим што свакодневно подсећате да борба и храброст наших јунака, који су учествовали у ослобађању земље у Другом светском рату, није била узалудна. Спречили смо да фашизам, као највеће зло у историји човечанства, однесе победу”.

 

Print Friendly, PDF & Email
Koнкурс

СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА ”ДРАГОЈЛО ДУДИЋ”

р а с п и с у ј у

48. наградни конкурс за необјављене књижевне и историографске радове.

 

Конкурс обухвата све области књижевног и историографског стваралаштва које доприноси неговању традиција ослободилачких ратова, Народноослободилачког рата и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2019. године.

Радове потписане шифром и у посебној затвореној коверти доставити уз основне податке о аутору на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком – за конкурс ”Драгојло Дудић”

Оцењивачка комисија ће донети одлуке о награђеним и похваљеним радовима.

Фондација ће осигурати објављивање првонаграђеног рада.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 13. новембра 2019. године, а награде и похвале уручене 15. новембра 2019. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
28°
Sunny
04:5320:28 CEST
WedThuFri
32/20°C
34/19°C
27/15°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.