САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 863379Укупно посета:
  • 2654658Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

ЗА СВЕ КАО ЈЕДАН

Председништво СУБНОР-а Србије је минутом ћутања одало на седници пошту настрадалом становништву у катастрофалним поплавама.

Председништво је, такође, расправљало о акцијама које ни у ком случају неће бити једнократне и у месецима што предстоје мобилизаторски ће и међу члановима борачке организације трајати да би, у интересу читаве земље, помагали  угроженом  подручју.

У том склопу је председник СУБНОР-а проф. др Миодраг Зечевић упутио позив свим  месним одборима, градским, окружним и покрајинским, са жељом и налогом да се заједничким напорима помогну сви и, као један, буду солидарни и са многобројним чланством у пределима где су изливене реке и бујице нанеле велику штету.

Председништво је већ, са своје стране, на збирни рачун Владе Републике Србије уплатило, из иначе скромних средстава, прву помоћ у износу од 100.000 динара, а појединачни износи очекују се и од чланова Скупштине која је, у редовном термину, заказана за 29.мај у Београду.

На седници Председништва је истакнуто да су  многи млади чланови СУБНОР-а добровољно и организовано учествовали у одбрани и градњи насипа, и на „туђој“ територији, а посебно су се у том смилу истакли у Крагујевцу и у Београду. И општински одбори у Војводини су укључени у локалне акције, а постоје извештаји о истородној делатности и у другим крајевима Србије. Масован је и одзив чланства у прикупљању свих видова помоћи, нарочито артикала који су посебно неопходни  у несвакидашњој несрећи.

СУБНОР Србије ће и надаље, како је закључено на седници Председништва, свим срцем учествовати у обнови угрожених подручја и доприносити стабилизовању стања.

На седници је, у исто време, било говора и о будућој седници Скуштине СУБНОР-а, која ће се 29.маја у Дому војске у Београду одржати. Једна од тема биће и рекапитулација широке акције у току за враћање имовине СУБНОР-а, која евидентно постоји у респектабилном облику широм Србије и сада у рукама приватних лица или државних органа. Та имовина је власништво борачке организације и мора бити законским путем преузета да би се обезбедило даље функционисање.

Председништво је информисано и о сарадњи на иностраном плану, а поред осталог и о учешћу на заседању радне групе за Балкан у оквиру Међународне федерације ветерана (ФИР), која ће се крајем јуна одржати на Цетињу.

 

Print Friendly, PDF & Email

2 реаговања на Председништво

  • Todor Pavlov каже:

    Drug Todor Pavlov iskazuje podršku predsedništvu SUBNOR -a Srbije u doprinosima i humanitarnom radu za stanovništvo koje je pretrpelo velike materijelne gubitke kao i psihičke posledice po stanovništvo novac namenjen stanovništvu pogođenim poplavama biće odkoristi i svakako da ima moralni i nacionalni solidarni značaj za žrtve poplava, drug Todor Pavlov http://todorpavlov.blogspot.com/

  • pedjaza каже:

    Imovina SUBNOR-a koja je decenijama unazad sticana od članarina, dobrovoljnih priloga i donacija članova, kao i drugih činilaca, a koja se već duže vreme nalazi u vlasništvu drugih pravnih i fizičkih lica, treba što pre da se vrati njenom pravnom vlasniku. U vrmenu kada su postojale težnje da se mnogo toga otuži, kada se mislio da će SUBNOR nestati ili se naći na marginama društva, izvesni ljudi su pokušali da njegovu imovinu uknjiže kao tuđe vlasništvo. Međutim, kako postoji autentična vlasnička dokumentacija, legitimnim mehanizmima pravne države ona će se svakako opet naći tamo gde joj je i mesto. Stoga akciju vraćanja imovine SUBNOR-a ne treba shvatiti kao traženje bilo kakve milostinje, već kao nastojanje da se SUBNOR-u vrati ono što mu po svim propisma objektivno pripada.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.