САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 850409Укупно посета:
  • 2633822Укупно прегледа:
  • 2Тренутно посетилаца:

ПОХВАЛЕ СА СВИХ СТРАНА

Одржани скуп антифашиста Балкана у Београду, у организацији СУБНОР-а Србије, добија похвале са свих страна а званична признања стижу и од меродавних међународних организација и честитке од учесника који су се заједнички заложили да југ европског полуострва никад више не буде „буре барута“ и место за подстрекавање сукоба ради туђих интереса.

Са овако високом оценом сагласило се и Председништво СУБНОР-а Србије, које је под председништвом Душана Чукића у исто време изразило захвалност највишим државним органима Републике Србије што препознају и признају рад и потезе многољудне традиционалне патриотске и антифашистичке организације, чији се углед све више цени на међународној сцени и, захваљујући измењеним условима, у нашој средини.

Као посебно признање очувању антифашизма оцењено је и одобрење Врховног команданта оружаних снага Србије да церемонијал на Гробљу ослободилаца Београда, када су сви учесници одали пошту партизанским и борцима совјетске Црвене армије,  увелича Гарда Војске Републике Србије и на тај начин још једном потврди однос према борби са злом у Другом светском рату и новијим периодом кад се рецидиви погубне прошлости појављују на разним просторима.

Заједничка изјава Скупа антифашиста Балкана прослеђена је  не само владама земаља учесница у Београду већ и широј међународној заједници у нади да ће имати одјека и глас многољудних ветеранских организација и њихових потомака, свих људи добре воље, уперен против неонацизма и ратних хушкача бити саслушан и, посебно, у овим кризним временима на све могуће начине демократске борбе заустављен.

Председништво је разговарало и о више актуелних текућих питања везаних за рад организације, посебно о завршној свечаности прославе седам деценија постојања  СУБНОР-а. У исто време и о захтеву из свих организација у Србији да СУБНОР мора бити јединствен у спречавању појединачних покушаја да се чак и име промени и неки одбори раде мимо заједничких потреба.

На седници је Душан Чукић, на молбу председника Сверуског савеза ветерана генерала Николаја Мојсејева, уручио Спомен медаље поводом Дана победе и 70.годишњице постојања СУБНОР-а члановима наше организације Видосаву Ковачевићу, Жељку Зиројевићу, Владимиру Бабшеку Орешковићу и Душанки Лукић Хавелки.

Председништво је расправљало и о седмојулским празницима, а такође и о новим регионалним скуповима о здравственој заштити чланства.

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.