САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 803661Укупно посета:
  • 2528668Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

ЛОВЦИ У МУТНОМ ПРЕТЕ ДРЖАВИ

Још једном, у обесном ланцу помахниталих претњи, самозвани лидери ни од куда састављених фронцли негдашње опозиције у Србији сада настављају да загађују живот вредних и поштених људи бескрупулозним позивима на државни удар, хапшења, чак и убиства, да би они, шачица губитника на свим изборима, али спретних у испруженој руци за апанажу са стране, засели путем улице у фотеље и загосподарили туђим животима на начин којим су, већина њих, већ експериментисали у корист опште штете.

Свашта је наша земља доживела у разним периодима, али најновији атак, смишљен у главама предводника тобожње бриге за Србију или исцртан у агентурним центрима којима је Балкан увек потребан као ”буре барута” за освајања без престанка, још није тако огољен до бола и без стида да се потоцима крви осваја власт у име измишљених претпоставки и пресуда унапред нареченим неистомишљеницима чија је битка за нашу отаџбину јавна и управо усмерена да се спасе оно што су накнадни ”спасиоци” раскомадали кад су у рукама држали и погачу и нож.

СУБНОР Србије, државотворна патриотска антифашистичка организација са близу 140.000 чланова, енергично одбија субверзивне нападе позивара на насилништво, дестабилизацију државе, подстрекавање војске и полиције да силом свргава на изборима демократски изабрану власт, чак хапси Председника Републике.

Провидан је циљ увелико и одавно извикане екипице састављене силом на срамоту, с конца и конопца, без програма и са шареноликом и никако уклапајућом идеологијом изузев болесног циља да хаосом уназаде Србију и, испуњавајући налоге, понадају се повратку и потврде незнање и штету коју овај наш народ добро памти.

СУБНОР Србије је ванстраначка организација, али радом на домаћем и међународном плану настоји да допринесе општем бољитку, па јавности и са своје стране указује на далекосежност последица којима ”уједињени делови опозиције”, међу њима углавном ванпарламентарни, деструктивним позивима уносе не само немир, већ и свесно руше углед у свету да бисмо сви заједно били лак плен.

Ружни паклени план, неприличан часним људима, неће имати прођу у нашој достојанственој поносној Србији, али је исто тако јасно да се мора, како народ зна од давнина да светује, рећи попу поп и бобу боб и, не одмахујући руком, поступати по закону према суманутим претњама умишљених лидерчића без покрића.

Ловци у мутном не могу да прете држави, призивају хаос, оптужују и пресуђују. Почели су фабриковањем лажних вести, застрашивањем, подвалама на интернетској мрежи и низом већ виђених калупа наученим на кратким плаћеним курсевима за извођаче радова у туђим земљама.

Дара је превршила меру. Мора држава да реагује и сваком од превратника да одговори по слову Устава Републике Србије и закона.

ПРЕДСЕДНИШТВО СУБНОР-а СРБИЈЕ

Print Friendly, PDF & Email
Koнкурс

СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА ”ДРАГОЈЛО ДУДИЋ”

р а с п и с у ј у

48. наградни конкурс за необјављене књижевне и историографске радове.

 

Конкурс обухвата све области књижевног и историографског стваралаштва које доприноси неговању традиција ослободилачких ратова, Народноослободилачког рата и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2019. године.

Радове потписане шифром и у посебној затвореној коверти доставити уз основне податке о аутору на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком – за конкурс ”Драгојло Дудић”

Оцењивачка комисија ће донети одлуке о награђеним и похваљеним радовима.

Фондација ће осигурати објављивање првонаграђеног рада.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 13. новембра 2019. године, а награде и похвале уручене 15. новембра 2019. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
14°
Mostly Cloudy
05:0120:08 CEST
WedThuFri
min 13°C
18/12°C
19/13°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.