ПРЕДСЕДНИШТВО СУБНОР-а АП ВОЈВОДИНЕ

СУБНОР АП Војводине одржао је седницу Председништва у Новом Саду. Седница је била посвећена анализи рада СУБНОР-а АП Војводине у протеклом периоду, као и активностима у наредном периоду.

Седницу је отворио и њоме руководио Јово Барошевчић, председник СУБНОР-а АП Војводине, који је на почетку поздравио присутне, захвалио им се на одвојеном времену и професионалном приступу у раду.

На Седници је изнета анализа рада, уз жив и конструктиван дијалог присутних, са посебним акцентом на обележавање Дана борца (4. јул) и Дана устанка народа Србије против фашизма (7. јул) на Иришком венцу, традиционалном манифестацијом код споменика „Слобода“. Истакнут је видан помак у сарадњи градских и општинских удружења СУБНОР-а са локалном самоуправом, институцијама културе, образовања и науке што показује и један бољи свеукупни однос републичких, покрајинских и локалних власти према активностима које спроводи СУБНОР. Оцењен је и као позитивна пракса остваривање нових облика сарадње са сродним удружењима, као и веће укључивање бораца 90-тих.

Председништво је усвојило позитивне оцене рада СУБНОР-а АП Војводине у протеклом периоду уз препоруке за побољшања у раду у појединим сегментима, а све у циљу, свеукупно бољег и ефикаснијег рада. Изнет је план активности у наредном периоду са тежиштем на Октобарским свечаностима, обележавањима ослобођења градова и општина од фашизма у Другом светском рату.

Усвојен је заједнички став да као и до сада свака организација СУБНОР-а мора да појача напоре на кадровском и организационом јачању, као и подмлађивању свих органа.

  1. септембар 2022. године