ПРЕПОЗНАЈЕМО СЕБЕ У СУБНОР-у

Савез проналазача Крагујевца познат по многим патентима, иновацијама и признањима, изразио је жељу, препознајући СУБНОР Србије као изузетну патриотску, антифашистичку и слободољубиву организацију, да постане њен колективни члан.

По договору и уз сагласност председника СУБНОР-а Србије генерала Ковачевића, потпредседник, академик проф. Жељко В. Зиројевић, посетио је ову институцију, која броји преко сто чланова од којих је највећи број њих патентирао своје изуме. Представнике СУБНОР-а примили су Стеван П. Веиновић председник и Слободан Д. Стаменковић познати као проналазачи светског реномеа и добитници златних медаља, плакета и повеља. Домаћини су их упознали са активностима, радовима и проналасцима и истакли свој допринос у сфери инжињеријских наука и оданост Републици Србији, као и жељу да појединачно и колективно постану чланови најваће борачке организације – СУБНОР-а Србије.

Поздрављајући све присутне у име Председништва и председника СУБНОР-а, потпредседник Зиројевић истакао је задовољство што се данас налази у овој институцији пред људима изузетног ума и посвећености Србији за коју су, као и до сада увек спремни да себе ставе у њену службу. Такође их је упознао са организацијом СУБНОР-а и активностима које исти спроводи. Они су попунили приступнице и постали чланови СУБНОР-а Србије.

Ово је још један од доказа како људи верују у ову организацију од посебног значаја и статуса у Републици Србији.