ПРИЈЕМ КОД ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Председник Републике Србије Александар Вучић примио je делегацију СУБНОР-а Србије у саставу: Михајло Мирковић, борац народноослободилачког рата, познатији као „курир Миша“ – члан Председништва, Славко Милановић, дете логораш и председник Удружења логораша Јасеновац, Томислав Миленковић, члан Председништва и дугогодишњи министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Золтан Дани, члан Председништва, пуковник у пензији, комадант 3. Ракетног дивизиона рдПВО који је оборио невидљиви Ф-117 и Ф-16 и председник СУБНОР-а Србије, генерал-мајор Видосав Ковачевић.

Договорено је да се обележавање 80 година од почетка Устанка, када је српски народ рекао историјско „НЕ!“ нацизму и фашизму, отпочне са реализацијом овог историјски важног догађаја за Србију под називом „Да рата више не буде“. Радујемо се што је Председник Републике Србије прихватио да буде генерални покровитељ ове манифестације.

Програм обележавања манифестације ће у целости реализовати СУБНОР Србије у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Овом приликом Председнику Републике Србије Александру Вучићу је уручен Предлог резолуције о геноциду НДХ над Србима, Јеврејима и Ромима (1941-1945) коју су Народној скупштини Републике Србије поднели Удружење логораша Јасеновац, СУБНОР Србије и Заједница удружења жртава Другог светског рата Србије са молбом да Председник Републике Србије подржи ову иницијативу.

На састанку код Председника Србије посебно је истакнуто од стране Славка Милановића председника Удружења логораша Јасеновац да је ово први пут да је један Председник Србије примио и испоштовао ово Удружење. Славко Милановић том приликом Председнику Вучићу уручио је Почасну грамату и чланску карту Удружења логораша Јасеновац. Председник Вучић је захвалио и обећао помоћ у реализацији програмских активности Удружења логораша Јасеновац.