ПРИЈЕМ У АМБАСАДИ РУСИЈЕ

Поводом  12. јуна – Дана Русије  у амбасади Русије у Београду приређен је пријем коме су између осталих присуствовали председник Скупштине Ивица Дачић, председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, министри Никола Селаковић, Александар Вулин, Небојша Стефановић, Синиша Мали, Ненад Поповић, Анђелка Атанацковић и члан Председништва БиХ из РС Милорад Додик и многе друге личности из политичког, јавног и друштвеног живота наше земље.

СУБНОР Србије представљали су председник генерал Видосав Ковачевић, потпредседник академик пук. Жељко В. Зиројевић и члан председништва Драгољуб Ђорђевић.

После интонирања руске и српске химне присутнима се обратио Њ.Е. амбасадор Александар Боцан Харченко који се између осталог захвалио присутнима што су се одазвали позиву да заједнички обележимо Дан Русије, истакавши да упркос притисцима Запада односи Русије и Србије све више јачају и да су за такве успешне односе заслужни најпре председници Русије и Србије, Путин и Вучић као и да Русија има јасан и недвосмислен став по питању Косова и Метохије и његовом непризнавању, поштовању Дејтонског споразума и Републике Српске и да ће наше пријатељство из дана у дан све више јачати.

Такође је истакао да Русија и Србија никада неће дозволити повампирење највећег зла човечанства фашизма и нацизма.