САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 809110Укупно посета:
  • 2536615Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

ДОКАЗ ДА ЈЕ СРБИЈА НА ПРАВОМ ПУТУ

Поводом одлуке Председника Руске Федерације Владимира Путина да Председника Републике Србије Александра Вучића одликује врхунским државним признањем Орденом Александра Невског, који је још 1725. године установила царица Катарина Велика, честитку је нашем председнику, у име СУБНОР-а Србије, упутио председник Душан Чукић.

”Са огромним задовољством и осећањем заједничког националног поноса честитамо огромно признање – Орден Александра Невског којим Вас је одликовао Председник Руске Федерације Владимир Путин, чиме се у протеклим вековима само неколико наших сународника може подичити толиким доприносом свеукупној успешној сарадњи две државе и одакле произилази узајамно поштовање, борба за мир, равноправност, право на живот у слободи.

Разложна и мирољубива политика Србије, господине Председниче, без обзира на мучне тренутке које подастиру зарад сопствених интереса поједини моћни подстрекачки актери на светској сцени, потврђује се као исправна и једино могућа и то је, ето, белодано све више и тамо где још жмуре протежирајуће паликуће којима је Балкан увек циљан као монета за поткусуривање.

СУБНОР Србије, многољудна народноослободилачка патриотска, државотворна и антифашистичка организација, носилац Сретењског ордена којим сте нас наградили поводом седам деценија рада, наставља на домаћој и светској сцени да уједињена доприноси општем бољитку наше отаџбине и подстакнута гигантским признањем којим сте Ви, господине Председниче Републике Србије, одликовани од Руске Федерације, уверава да ће знати да опстане на правом путу успеха и одупре се свим покушајима рушитеља било са које стране да се појављују” – каже се у честитци коју је Председнику Републике Србије Александру Вучићу упутио председник СУБНОР-а Србије Душан Чукић.

Print Friendly, PDF & Email
Koнкурс

СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА ”ДРАГОЈЛО ДУДИЋ”

р а с п и с у ј у

48. наградни конкурс за необјављене књижевне и историографске радове.

 

Конкурс обухвата све области књижевног и историографског стваралаштва које доприноси неговању традиција ослободилачких ратова, Народноослободилачког рата и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2019. године.

Радове потписане шифром и у посебној затвореној коверти доставити уз основне податке о аутору на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком – за конкурс ”Драгојло Дудић”

Оцењивачка комисија ће донети одлуке о награђеним и похваљеним радовима.

Фондација ће осигурати објављивање првонаграђеног рада.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 13. новембра 2019. године, а награде и похвале уручене 15. новембра 2019. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
27°
Sunny
04:5320:28 CEST
WedThuFri
32/20°C
34/19°C
27/15°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.