САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 871269Укупно посета:
  • 2667299Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

ИЗ СНОВА СМО СТВОРИЛИ ЈАКУ ДРЖАВУ

Поводом Дана државности, председник Србије Александар Вучић уручио је одликовања заслужним појединцима и институцијама и између осталог рекао:

За снове је било потребно само 300 људи у јарузи одакле су кренули да врате име држави. Они су очеви који су створили Србију. Сретењски устав је устоличио слободу за све и направио најлибералнији приступ. Ми одговор знамо јер смо га дали још 1835. године. Део смо оне породице која је подигла барјак слободе испод које је сада цео све. Ово је прва демократска револуција на свету.

Србија је у два светска рата дала читаве генерације, дала је сву своју прошлост и носила је ту заставу слободе по целом региону омогућујући им да буду оно што су данас.

Прескупо је све платила, прошла кроз жртве и опет постала пре нешто више од 10 година суверена држава. Србија се данас не стиди оног што је. Та јаруга је почетак баш као и они који су у њој сањали, и који очекују да се из ње уздигнемо. Да схватимо да ми као и они поверујемо поново у себе и да јој дамо оно што је најпотребније – слободу, парво да одлучује, рад“.

Како је истакао, све што радимо и сваки напредак који постоји, свака фабрика, пут болница, школа, то је све пут.

Данас, када су наше иституције широм региона угрожене, када се прети опстанку СПЦ на територији Црне Горе и када се прети опстанку српског идентитета на територији БиХ, неретко и неких земаља ЕУ, морамо да будемо постојани и снажни и да кажемо да рат за нас није опција, већ да су наши избори само мир и сарадња.Али, такодје, и да за нас капитулација није могућност“.

Председник Србије наглашава да ће Србија постојати и опстајати заједно са својим народом и да се никада неће стидети српског рода.

Ма где Срби да живе, моћи ће да очекују помоћ своје српске државе, ма где да живи спрски народ потребни су слобода и мир. Целокупном нашем народу потребан је мир и неопходан је рад – све то много вреди. Много ратова тешких и крвавих кроз које смо прошли и толико жртава које смо прошли. Велики Бора Пекић је рекао да морамо да љубимо земљу своје деце, а не својих предака и да је градимо и јачамо. Срећан вам Дан државности. Живела слобода, живела Србија“ – закључио је Председник Републике Александар Вучић.

СУБНОР Србије са поносом истиче да је претходних година Председник Републике одликовао и нашу организацију за седам деценија плодног рада, неговања традиције народноослободилачке борбе и антифашизма као гаранта мира и разумевања у свету.

Изасланик председника Србије Никола Селаковић положио је венац на Споменик незнаном јунаку на Авали. Селаковић се уписао у спомен-књигу и извршио смотру почасне јединице Гарде Војске Србије.

Званичном обележавању претходила је почасна паљба припадника Гарде Војске Србије који су са Савског платоа на Калемегдану испалили 10 плотуна из шест артиљеријских оруђа.

Репрезентативни оркестар Гарде одржао променадни дефиле Кнез Михаиловом улицом у Београду, од Трга Републике до Калемегдана.

Престоница Србије је поводом државног празника украшена са две хиљаде српских застава, а до уторка, Мост на Ади и Бранков мост биће осветљени у бојама заставе Републике Србије.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.