Саопштење у медијима: ПРЕДСЕДНИШТВО СУБНОР СРБИЈЕ ПОДРЖАЛО ПОЛИТИКУ АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА

Председништво Савеза удружења бораца народноослободилачких ратова Србије (СУБНОР) донело је одлуку да на предстојећим изборима подржи политику председника републике Србије Александра Вучића.

Из СУБНОР-а су саопштили да су овакву одлуку донели на основу остварених резултата садашње власти и руководства Републике Србије у изградњи ауто путева, брзих саобраћајница, мостова, пруга, болница, дечијих вртића, спортских објеката, а посебно економских инвестиција и отварања нових радних места. Из СУБНОР-а су саопштили да су овакву одлуку донели на основу остварених резултата садашње власти и руководства Републике Србије у изградњи ауто путева, брзих саобраћајница, мостова, пруга, болница, дечијих вртића, спортских објеката, а посебно економских инвестиција и отварања нових радних места. Из СУБНОР-а су саопштили да су овакву одлуку донели на основу остварених резултата садашње власти и руководства Републике Србије у изградњи ауто путева, брзих саобраћајница, мостова, пруга, болница, дечијих вртића, спортских објеката, а посебно економских инвестиција и отварања нових радних места.

Истакли су да је Вучић допринео очувању културе сећања на историјске победе у Првом и Другом светском рату, на многобројне жртве и страдања у тим ратовима, посебно страдања српског народа у логорима НДХ, као и сећање на хероје у борби против нелегитимне и незаконите НАТО агресије којом су Републици Србији причињене енормне људске и материјалне штетне последице.

Комплетно саопштење Председништва СУБНОР-а Србије:

Поштовани чланови СУБНОР Србије,

Предстојећи избори у Србији, парламентарни, покрајински, општински и градски су свакако велики догађај за нашу Србију и ми као највећа борачка, антифашистичка и патриотска – државотворна организација са преко 100.000 чланова организованих у општинске, градске и покрајинске одборе морамо јасно и недвосмислено да искажемо свој став поводом истих.

Прво и најважније је да позовемо све наше чланове да учествују на овим изборима и не само њих, него и чланове наших породица, наше пријатеље, симпатизере и наше колективне чланове.

Друго, наш глас треба да дамо и то отворено кажемо, председнику Србије и Влади Србије, онима који су у претходном периоду Србију чинили бољим местом за живот свих грађана, препознату не само у региону, него и у Европи и свету.

Остварени резултати садашње власти и руководства Републике Србије у изградњи ауто путева, брзих саобраћајница, мостова, пруга, болница, дечијих вртића, спортских објеката, а посебно економских инвестиција и отварања нових радних места су немерљиви у односу на претходне деценије.

Подршка и финансијска помоћ српском народу у региону, у Републици Српској, у Федерацији БиХ, Црној Гори у Хрватској је нешто до сада невиђено и јасно исказано да садашње руководство води бригу о Србима где год се налазе.

Посебно и не увек лако је остварена и брига и конкретна помоћ за српски народ на Косову и Метохији, са јасним ставом да нећемо никада признати независност КиМ, упркос бројним и невиђеним притисцима тзв. Међународне заједнице да то урадимо.

Нисмо увели санкције Русији, упркос такође бројним притисцима и уценама, сачували смо војну неутралност, опремили и наоружали систем безбедности и одбране са средствима о којима смо до сада само могли да сањамо.

Оно што је за нас можда и најважније, сачували смо културу сећања на наше победе у Првом и Другом светском рату, сачували смо сећање на наше жртве и страдања у тим ратовима, посебно страдања нашег народа у логорима НДХ, као и сећање на хероје у борби против НАТО агресора о чему се раније није причало и ни писало.

Подсећања ради, СУБНОР Србије је 2017. године добио највеће признање Владе Републике Србије „СРПСКИ РАТНИК“ за допринос СУБНОР Србије угледу Србије у међународном антифашистичком покрету, наредне 2018. године СУБНОР Србије је одликован Сретењским орденом, поводом 70. година постојања и рада од стране председника републике Србије Александра Вучића.

У 2021. години смо организовали прославу великог јубилеја 80.година устанка у Србији и Југославији, под називом „ДА РАТА ВИШЕ НЕ БУДЕ“, окупили цео регион и део европских антифашиста уз финансијску помоћ Владе Србије и покровитељство председника Србије.

У октобру месецу 2022. године, поводом обележавања дана ослобођења Београда у Првом и Другом светском рату били смо домаћини Конференције Европске федерације антифашиста по први пут у Србији, опет уз финансијску подршку владе Србије и покровитељство председника Србије Александра Вучића.

Врхунац успеха међународног угледа СУБНОР Србије свакако јесте одржавање 30. Генералне Скупштине и Конгреса Светске федерације ветерана у марту месецу ове године у Београду, први пут после 70 година када је наш претходник СУБНОР Југославије, био домаћин истом догађају давне 1951. године.

И овај догађај је финансиран од стране Владе Републике Србије, покровитељ је био председник Србије, а ми добили велико признање и част да наш председник буде изабран за заменика председника Светске федерације ветерана, поред 4 потпредседника и још неколико наших чланова су изабрани у важне одборе ове светске организације.

Има још тога што није поменуто, а за нас је важно, „ЗАСТАВА ПОБЕДЕ“ стигла је из Русије у Србију 2017. године и чува се у Војном музеју, а захваљујући председнику Србије и председнику Русије стигла је и „ВЕЧНА ВАТРА“ у Србију, као два највећа симбола заједничке и братске борбе српског и руског народа у Другом светском рату.

Став председништва СУБНОР Србије, изађите на предстојеће изборе и гласајте за листу  СРБИЈА НЕ СМЕ ДА СТАНЕ, СУБНОР НЕ СМЕ ДА ПОСУСТАНЕ.

Председник СУБНОР Србије

генерал мајор Видосав Ковачевић