Савски венац

МЛАДИ СУ ГАРАНТ НАШЕГ РАДА

Општински одбор СУБНОР-а београдске општине Савски венац одржао је годишњу скупштину на којој је анализиран рад у претходном једногодишњем периоду и прецизирани задаци за наредни период.

У препуној сали, борце НОР-а, чланове СУБНОР-а и госте поздравио је председник СУБНОР-а Савски венац пуковник авијације Зденко Дупланчић, борац Прве пролетерске бригаде. Скупштини су присуствовали чланови Републичког и Градског одбора СУБНОР-а, општинских одбора СУБНОР-а са територије Београда, представници Удружења бораца, потомака и поштовалаца НОР-а 6.личке пролетерске дивизије „Никола Тесла“ и 35.личке ударне дивизије, Удружења бораца, потомака и поштовалаца НОБ-а крајишких бригада и Удружења бораца ослободилачких ратова, потомака и поштовалаца 7.банијске НОУ дивизије, Удружења Kозарчана, Секције бораца Војвођанских бригада, Удружења „20.децембар“ из Вранића, ЈУ центра Тито и Фондације „Међугенерацијски волонтерски центар”.

Велики број младих чланова – делегата изабраних у оквиру седам месних удружења општинске организације била је најлепша слика која је послата са скупа.

У извештају о раду дата је исцрпна анализа о активностима које је  СУБНОР Савски венац успешно реализовао у области неговања традиције НОР-а и ослободилачких ратова Србије, здравствено-социјалне и борачке заштите, сарадње са органима општинске власти, Војском Србије, школама и патриотским организацијама.

Једногласно су усвојени закључци међу којима се посебно истиче потреба да се сачува јединство бораца и чланова на јачању заједничке борачке организације на терену, да се у свакој ситуацији и прилици боримо за истину о НОБ, посебно када су у питању антифашизам и борба против рехабилитације домаћих издајника, покушаја фалсификовања историје и промене историјских чињеница.

Годишњом Скупштином потврђен је квалитет рада и јасно одређен пут за предстојећи период у коме посебан значај има јубилеј – седам деценија постојања СУБНОР-а Србије.