САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 850401Укупно посета:
  • 2633814Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

МЛАДИ СУ ГАРАНТ НАШЕГ РАДА

Општински одбор СУБНОР-а београдске општине Савски венац одржао је годишњу скупштину на којој је анализиран рад у претходном једногодишњем периоду и прецизирани задаци за наредни период.

У препуној сали, борце НОР-а, чланове СУБНОР-а и госте поздравио је председник СУБНОР-а Савски венац пуковник авијације Зденко Дупланчић, борац Прве пролетерске бригаде. Скупштини су присуствовали чланови Републичког и Градског одбора СУБНОР-а, општинских одбора СУБНОР-а са територије Београда, представници Удружења бораца, потомака и поштовалаца НОР-а 6.личке пролетерске дивизије „Никола Тесла“ и 35.личке ударне дивизије, Удружења бораца, потомака и поштовалаца НОБ-а крајишких бригада и Удружења бораца ослободилачких ратова, потомака и поштовалаца 7.банијске НОУ дивизије, Удружења Kозарчана, Секције бораца Војвођанских бригада, Удружења „20.децембар“ из Вранића, ЈУ центра Тито и Фондације „Међугенерацијски волонтерски центар”.

Велики број младих чланова – делегата изабраних у оквиру седам месних удружења општинске организације била је најлепша слика која је послата са скупа.

У извештају о раду дата је исцрпна анализа о активностима које је  СУБНОР Савски венац успешно реализовао у области неговања традиције НОР-а и ослободилачких ратова Србије, здравствено-социјалне и борачке заштите, сарадње са органима општинске власти, Војском Србије, школама и патриотским организацијама.

Једногласно су усвојени закључци међу којима се посебно истиче потреба да се сачува јединство бораца и чланова на јачању заједничке борачке организације на терену, да се у свакој ситуацији и прилици боримо за истину о НОБ, посебно када су у питању антифашизам и борба против рехабилитације домаћих издајника, покушаја фалсификовања историје и промене историјских чињеница.

Годишњом Скупштином потврђен је квалитет рада и јасно одређен пут за предстојећи период у коме посебан значај има јубилеј – седам деценија постојања СУБНОР-а Србије.

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.