САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 863322Укупно посета:
  • 2654559Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

ЈОШ ВЕЋА БРИГА ЗА СВАКОГ ЧЛАНА

У програмским задацима СУБНОР-а Србије посебан значај придаје здаравствено-социјалном положају бораца и војних инвалида подстичући све надлежне државне и стручне институције на законске обавезе према  правима борцима и војним инвалидима који им припадају по међународним прописима о правима ратних ветерана  и прописима о борачко-инвалидским правима у систему здравствене и социјалне заштите.

Ово је нагласио Душан Чукић, председник СУБНОР-а, на састанку Комисије за борачко инвалидску заштиту Републичког одбора. Комисија је на састанку под председништвом Душанке Лукић Хавелке, усвојила Извештај о раду и Програм рада у 2016. години у којима је описала садржај и ефекте договора са градским и општинским одборима СУБНОР-а у Крагујевцу, Крушевцу, Новом Саду, Бечеју, Шапцу и Сокобањи.

Оцењено је да је метод одржавања таквих састанака уз учешће представника служби за борачко инвалидску заштиту у скупштинама општина, директора домова здаравља, центара за социјални рад, геронтолошких центара и организације Црвеног крста, значајни за њихову обавештеност о социјално-здравственом стању бораца и потребним услугама ових институција којима би се то стање побољшало, успостављању сарадње међу државним и стручним службама и давању приоритета најстаријим и најугроженијим појединцима који нису у стању да сами себи обезбеђују услове за егзистенцију. Тај метод ће се примењивати и у наредној години уз одговарајућу сарадњу са надлежним министарствима и републичким установама здравствене и социјалне заштите чији су представници именовани за чланове Комисије за борачко инвалидску заштиту СУБНОР-а.

Print Friendly, PDF & Email

Једно реаговање на Социјална заштита

  • pedjaza каже:

    Zdravstveno-socijalna zaštita boraca i ratnih veterana bi trebalo da zauzme značajnije mesto u okviru aktivnosti resornih državnih organa, u odnosu na ono koje sada ima.
    SUBNOR Srbije, u okviru svoje resorne komisje, nastoji da pruži što veći doprinos tome, kroz saradnju sa svim nadležnim organima i ustanovama, što posebno treba pohvaliti, jer nema većeg životnog bogatsva od zdravlja.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.