СУБНОР МЗ ЛАЋАРАК НА ПРИЈЕМУ У АМБАСАДИ БУГАРСКЕ

СУБНОР МЗ Лаћарак већ неколико деценија има изузетну и блиску сарадњу са представницима дипломатског кора Бугарске у циљу неговања успомена на битке које су бугарски војници водили на Сремском фронту и 20 бугарских војника погинулих у борбама за ослобођење Сремске Митровице и околних села 1944.

Слава Бугарске војске је Свети Георгије-Ђурђевдан (6. мај), који је и државни празник у Бугарској. Тим поводом је 7. маја 2024. године у Амбасади Бугарске у Београду одржан свечани пријем. Бугарска војска (армија) је оружана формација Републике Бугарске. Главнокомандујући је председник Републике Бугарске. Министарство одбране је надлежно за цивилну контролу и политичку управу, док је Генералштаб одговоран за војну управу. Оперативне елементе Војске бугарске војске чине: бугарске копнене снаге, бугарска морнарица и бугарске ваздухоплавне снаге.

Пријему су присуствовали: представници Војске Србије, представници дипломатског кора и удружења која баштине сећање на ослободилачке ратове које је Србија водила. Испред СУБНОР-а пријему је присуствовао заменик председника СУБНОР-а МЗ Лаћарак Дејан Уметић и члан одбора Никола Утвић.

СУБНОР Месне заједнице Лаћарак