СУБНОР СРБИЈЕ У БУДИМПЕШТИ

У времену од 26. до 28. августа делегација СУБНОР Србије у саставу генерал мајор Видосав Ковачевић, председник, Томица Миленковић члан председништва и Ирена Дани преводилац била је у Будимпешти на седници Извршног одбора ФИР, по први пут у том формату.

Седницом су председавали председник ФИР-а господин Вилмош Ханти и генерални секретар ФИР-а др Урлих Шнајдер, а у раду ове седнице су учествовали представници – председници удружења и антифашиста из Мађарске, Италије, Словачке, Грчке, Хрватске и Србије.

У току дводневног рада покренуте су бројне теме, о раду ФИР у претходном периоду, било је речи о рату у Украјини и односу ФИР према том сукобу, о додели награде „Мишел Вандербург“, као и о одржавању предстојеће Конференције антифашиста Европе у Београду.

У поподневним часовима одржана је Међународна Конференција под називом ЛИЦА СВАКОДНЕВНОГ ФАШИЗМА, којом приликом су учесници из разлитих углова износили проблеме из својих земаља везано за ревизију историје и начине како то морамо да превазиђемо.

Велика захвалност домаћину, председнику ФИР господину Вилмош Хантију и генералном секретару др Урлих Шнајдеру на пријему и могућности да се СУБНОР Србије представи по први пут на седници Извршног одбора, уз обећање да ћемо бити добри домаћини на предстојећој Конференцији антифашиста Европе у Београду у месецу октобру ове године.