САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
 • 864212Укупно посета:
 • 2656009Укупно прегледа:
 • 2Тренутно посетилаца:

ПРВИ КАО УВЕК

Борачка организација Србије се, као и увек досад, активно укључила у широку народну акцију прикупљања помоћи за пострадале у поплавама.

Скупштина општине Свилајнац и њен председник обратили су се молбом СУБНОР-у Крагујевац како би им помогли у достављању хуманитарне помоћи и за вртић „Дечија радост„ који је поплављен.

Захтев који је достављен СУБНОР-у је стигао 21. маја у поподневним часовима. За кратко време руководство ГО СУБНОР-а Крагујевца и његово чланство прикупило је 25 кутија разних артикала, веће количине воде, кућне хемије, средстава за личну хигијену, хране и гардеробе.

Велик је број оних који су донели помоћ за децу али треба поменути : Божу Ђурић, Николу и Бранета Карталовића, Кају Лебарић, Славицу Кујовић, Драгана Стојића, Мирка Кувекаловића, Живомира Чолића, Ивицу Николића, Родољуба Ђаловића, Милана Лалића, Надежду Милутиновић као и учеснике НОР-а Алексу Милановића, Ђуру Гаврановића и првоборца Владу Сретеновића.

У име домаћина – града Свилајнца, представницима борачке организације и ОРВС града Крагујевца захвалили су Горан Урошевић и Неђо Витковић.

Председник ГО СУБНОР-а Крагујевац, проф Жељко В. Зиројевић истакао је да је у питању само део онога што припадници две организације доносе као помоћ, изразио захвалност на топлом дочеку и истакао да грађани Србије могу у сваком тренутку рачунати на наше организације јер смо пре свега хуманитарне, патриотске и родољубиве и на срцу и души нам лежи љубав према свом народу и држави.

 

Print Friendly, PDF & Email

2 реаговања на Шумадија

 • Todor Pavlov каже:

  Drug Todor Pavlov upućuje najiskrenije žaljenje prodicama žrtvama poplava u Republici Srbiji i na Balkanu. Upućujem apel svim komunističkim partijama u Republici Srbiji na Blakanu i širom celog sveta, i svim progresivnim organizacijama širom sveta da se preko svojih humanitarnih organizacija i Crvenog krsta uključe u pružanju humanitarne pomoći najugroženijim licima stradalim od posledica poplava kojima je pomoć preko potrebna. Drug Todor Pavlov http://todorpavlov.blogspot.com/

 • pedjaza каже:

  Razvijena svest o potrebi pomoći onima čiji životi i imovina su ugroženi, od uvek je bila odlika velike većine članova SUBNOR-a. Budući da su mnogi pripadnicu SUBNOR-a ili članovi njihovih porodica bili suočeni sa velikim životnim teškoćama i iskušenjima, osećaj solidarnosti ovakve vrste kod njih je posebno izražen.
  Premada se dobra dela prevashdono čine da bi se nekom pomoglo, a ne da bi se time hvalilo, ne mogu a da ne odam priznanje svima onima koji su u ovim teškim danima pokazali veličinu svoje humanosti.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.