Шумадија

ИСТОРИЈА  БРАНИ  БУДУЋНОСТ

Поводом Видовдана, 625 године од Косовског боја и 100 година од почетка Првог светског рата, на територији Окружноог одбора СУБНОР-а Шумадије одржано је више манифестација. На тај начин, преко историјских догађаја, бране се садашњост и будућност.

У Крагујевцу је ГО СУБНОР Крагујевац у сарадњи са Колом српских сестара организовао промоцију књиге Радета Брајовића “Косово и Метохија, навикавање на независност-бомбардовање обманама”, о којој су говорили Чедомир Штрбац, Слободан Рељић, Миломир Краговић и аутор.

У Рачи,Тополи и Аранђеловцу положени су венци на спомен обележја из Великог рата и погинулима бранећи отаџбину од 1991.до 1999.године.

Посебно је свечано било у Лапову где су отворене нове просторије СУБНОР-а и приређен народни скуп. У име СУБНОР-а Србије и председника проф.др Миодрага Зечевића поздравну реч је имао члан Републичког одбора пуковник проф. Жељко В Зиројевић и истакао да је Општински одбор СУБНОР-а Лапова добио кутак за рад и спровођење активности и окупљање чланства и пријатеља.

У сарадњи са Удружењем потомака ратника ослободилачких ратова Србије, Удружењем РВИ и породица погинулих бораца, у центру Крагујевца су на спомен обележје „Успење“ положени венци и цвеће.

Све активности су изузетно пропраћене у медијима Шумадије.