САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 871270Укупно посета:
  • 2667303Укупно прегледа:
  • 2Тренутно посетилаца:

БОРБА ЗА СЛОБОДУ И НОВИ ЖИВОТ

Великим скупом грађана, бораца и делегација из Републике Српске, БиХ, СУБНОР-а Србије и АП Војводине, САБА Хрватске, обележена је 71.годишњица ослобођењења од фашизма у Другом светском рату.

Потпредседник СУБНОР-а Србије и председник СУБНОР-а АП Војводине посебно је истакао: ”Први покушај ослобођења Брчког и читавог краја водила је Шеснаеста војвођанска дивизија. Отпор фашистичких снага био је велики, али у борбу ступа Први пролетерски корпус на челу са  Пеком Дапчевићем и деловима Пете крајишке дивизије. Нико нема право да умањује вредност НОБ и партизанских јединица свих националности. Овде је почела изградња нове социјалистичке Југославије изградњом пруге Брчко-Бановићи, мишицама тих истих партизанских бораца. То су тековине које морамо да чувамо зарад будућности”.

Традиционално народно окупљање, са разним генерацијама, доказ је потребе за сарадњом и поштовањем правих вредности започетих у ослободилачкој партизанској борби током Другог светског рата и широком младалачком залету потом да се разрушена земља обнови и установе нови праведнији критеријуми за сигуран живот.

Једно реаговање на Сусрети

  • pedjaza каже:

    Ovakvi susreti i okupljanja treba da budu što češći, kako bi se potencirala zajednička borba naroda Jugoslavije protiv fašizma. Socijalistička Jugoslavija je upravo stvorena na temeljima antifašističke borbe i bez ustezanja se može reći da je, u vreme dok je postojala, bila najbolja kako za njene žitelje, tako i bila cenjena u svetu više nego bilo koja državna tvorevina na ovim prostorima, tokom istorije.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.