САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
 • 849505Укупно посета:
 • 2632270Укупно прегледа:
 • 1Тренутно посетилаца:

ПОГРЕШНА ОДЛУКА У ПОГРЕШНО ВРЕМЕ

Још се, а засигурно и даље, са свих страна у Србији и из окружења и шире међународне заједнице заглушно чују протести против недавно донесене судске одлуке правосудних органа којом је Дража Михаиловић проглашен неосуђиваним 1946.године по оптужници за колаборацију и командовање у Другом светском рату.

СУБНОР Србије у целини је непрестано указивао на опасност од поступка за рехабилитацију и на последице које тим поводом проистичу. Готово да и нема организације која, групно или појединачно, није упутила и највишим инстанцама у држави енергичан протест, а наши представници су и у јавности, медијској и свеукупној, истицали штетност погрешне одлуке донете у погрешно време.

Због заинтересованости ширег чланства, објављујемо на порталу СУБНОР-а Србије посебно карактеристичан разговор који је на програму ТВ Пинк вођен у оквиру емисије Тешка реч.

Print Friendly, PDF & Email

4 реаговања на Тешка реч

 • Lune каже:

  Ima raznih “teskih reci” po sistemu “svastike”..” NASA BORBA”
  У периоду од 1991. до 1996. године радио је за београдски недељник „Време“, где је једно време био и заменик главног уредника. Од 1996. до 1998. године писао је за „Нашу Борбу“.
  За хрватски сатирични недељник „Feral Tribune“ пише од његовог оснивања 1984. године. Сарађује са часописима „Репортер“ из Београда, „Дани“ из Сарајева и „Младина“ из Љубљане.

 • Lune каже:

  У Краљевском Двору у Београду 27 маја 2015.године одржан је радни састанак са ЊКВ Александром II Карађорђевићем и делегацијом Сабора Монархиста Србије у саставу: председник Љиљана Јовановић, потпредседник Драган Стевановић, координатор ресорних одбора Милан Баришић и потпредседник Иницијативе за Краљевину Србију Никола Бодловић. Теме састанка биле су актуелне активрности и пројекти САБОРА МОНАРХИСТА СРБИЈЕ, Том приликом ЊКВ Александру II Карађорђевићу уручена је захвалница САБОРА и колекција ракија препознатљивих у Србији. Уручена је књига РАТУ НИКАД КРАЈА најстаријег члана САБОРА чика Михајла Крсмановића који је као војни кадет био на испраћају краља Петра II Карађорђевиђа 1941 године. ЊКВ Александар II Карађорђевић је рекао да је урађена велика ствар за наш народ рехабилитацијом Драгољуба Драже Михаиловића и да је доста времена протеко и да треба да радимо на МОНАРХИЈИ.

  • Lune каже:

   Srpski (nepostojeci)..kralj Karađorđević na Molitvenom doručku kod Obame!
   Članovi Kongresa Sjedinjenih Američkih Država tradicionalno su uputili poziv Prestolonasledniku Aleksandru II i Princezi Katarini da prisustvuju šezdeset i trećem godišnjem Nacionalnom molitvenom doručku
   …………………………………………………………
   Po ugledu na fasisticku Nemačku i Italiju Kraljevina Jugoslavija je počela otvarati koncentracione logore za antifašiste i komuniste (1935-1941). Prvi takav logor otvoren je 1935. u Višegradu. Neke su preuzeli za vreme okupacije Nemci, odnosno kvislinški režimi, saradnici okupatora, ustaše u Hrvatskoj i nedićeva Specijalna policija u Srbiji.
   U toku rata (1941.-1945) kvinslinški režimi su pretvorili ove logire u montstuozne ustanove za uništavanje ljudi. U nastavku dat je pregled svih logora na teritoriji Jugoslavije po azbučnom redu:….itd

   • Lune каже:

    Ukoliko neko posle pravosnažne presude o rehabilitaciji Dragoljuba Draže Mihailovića i Stepinca javno kaže za njega da je on bio izdajnik može se suočiti sa tužbom za uvredu i kaznom do 450.000 dinara!
    Unuk komandanta Jugoslovense vojske u otadžbini Vojislav Mihailović, posle jučerašnje pravosnažne odluke da je ništavna presuda iz 1946. godine kojom je njegov deda Dragoljub Draža Mihailović osuđen za navodnu saradnju sa okupatorima ima pravo da tuži za uvredu svakoga ko to i dalje tvrdi.
    Cerka Ante Pavelica kaže: Moj otac nije imao ništa protiv Srba, čak je pomagao četnicima Draže Mihailovića krajem rata. Draža je tada tražio da se njegovoj vojsci omogući povlačenje preko hrvatske teritorije i moj otac mu je izašao u susret. Osim toga, 1944. godine mu je dao lijek protiv tifusa, koji je u to vrijeme bio teška bolest od koje se umiralo“, dodala je.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.