САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 869821Укупно посета:
  • 2664851Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

ВЕЧНО ХУЧИ СУТЈЕСКА

Поводом 71.годишњице битке на Сутјесци, у долини хероја на Тјентишту, одржан је свенародни скуп. Уз присуство представника Владе Републике Српске, борачких организација Србије, Републике Српске, Црне Горе, Федерације БиХ, амбасаде Руске федерације,учесника битке на Сутјесци и бораца НОР-а, омладине и грађана положени су венци на Спомен гробницу у којој почива 3301 борац као и на гроб легендарног команданта Саве Ковачевића на Крековима. Скупу су се обратили министар у влади Републике Српске Петар Ђокић, представници СУБНОР-а Црне Горе, Републике Српске. У име СУБНОР-а Србије, члан Републичког одбора, пуковник проф.Жељко В Зиројевић је рекао: „СУБНОР Србије се дубоко клања сенима хероја Сутјеске, легендарном команданту Сави Ковачевићу, и са посебним пијететом се сећа хероизма и љубави према слободи и отаџбини палих бораца НОР-а. Поручујемо да ће сваки онај који покуша да угрози слободу проћи као што су прошли немачки фашисти и њихове слуге домаћи издајници“. На Тјентишту је изведен богат културно-уметнички програм посвећен јунским данимас 1943.године. Организовани су и сусрети борачких организација у циљу даљег повезивања и јачања сарадње. СУБНОР Црне Горе је посебно истакао допринос председника СУБНОР-а Србије проф.др. Миодрага Зечевића на развијању патриотизма, родољубља и очувања традиције антифашизма.

Print Friendly, PDF & Email

Једно реаговање на Тјентиште

  • pedjaza каже:

    Tjenište, večna kuća 3301 palog borca u Petoj neprijateljskoj ofanzivi tokom NOR-a i ove godine je odisalo sećanjem na najteže dane borbe za slobodu.
    Bitka na Sutjesci poznata je i po pogibiji komandanta Treće divizije NOVJ, Sava Kovačević, čoveka kome je interes Jugoslavije bio ispred života, ali i po ranjavanju Josipa Broza Tita, jedinog vrhovnog komandanta koji je neposredno učestvovao u borbi.
    Način na koji je obeležena godišnjica ovog istorijskog događaja, uključujući organizatore i sve prisutne, pokazuje da se ono što je branjeno krvlju rodljuba ne zaboravlja, nezavisno od vremenske distance i aktuelnih društveno-političkih kretanja.

ЧЕСТИТАМО

4. ЈУЛ

ДАН БОРЦА!

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.