Успешна сарадња

ЈЕДАН И ЗАЈЕДНИЧКИ ПУТ

Има много потребе и разлога да се настави, у обостраном интересу, сарадња СУБНОР-а Србије и Савеза бораца Народноослободилачког рата и антифшиста Црне Горе.

Ово је речено у Београду на састанку две делегације. Гостима из Подгорице је, иначе, домаћин било Удружење ратних и мирнодопских војних инвалида Србије.

Председник Комисије за борачко-инвалидска питања Софија Кликовац и члан Комисије Милева Тодоровић су у разговору са представницима СУБНОР-а Србије Душаном Чукићем и Драгомиром Вучићевићем обавестили о делатности посебно у заштити бораца и социјалној помоћи у садашњем времену и нормативним актима која су у свим цивилизованим друштвима неопходни и неминовни.

Састанку је присуствовао и председник Удружења РМВИ Србије Мирослав Лазовић и информисао, поред осталог, да ће бити потписан и споразум  о сарадњи две сродне организације, која предвиђа и могућност да чланови буду упућивани на климатско-бањско лечење у одређеним здравственим установама две државе.

Чланице делегације бораца из Црне Горе пренеле су СУБНОР-у Србије поздраве председника своје организације Андрије Николића и изразиле подршку и даље чврсто опредељење да сарадња још више јача у општем интересу. И, нарочито, у осетљивом времену кад се ретроградне снаге у разним срединама све више јављају и настоје да измене историјску истину не само о Другом светском рату.  Борце и њихове потомке и поштоваоце, антифашисте и све људе добре воље, вежу заједнички вишегодишњи пут и стремљења у истом правцу.