УВЕК ЗАЈЕДНО

Побратимство СУБНОР-а Шумадије и Адашеваца које треаје већ 20 година, сваког априла јача и продубљује се конкретним активностима. Да је то тако показало је и дружење поводом 12. априла – годишњице пробоја Сремског фронта.

На спомен костурницу у Адашевцима, на месном гробњу где почивају борци пали тих априлских дана 1945. године међу којима је велик број њих из Шумадије (Аранђеловца, Раче, Тополе и Крагујевца) положени су венци и одата пошта.

На заједничком скупу у Дому културе Адашевци, коме су присуствовали и председник СУБНОР-а Србије, генерал Видосав Ковачевић са сарадницима и државни секретар у Министарству за рад, борачка и социјална питања, Миодраг Капор, присутнима су се обратили академик, проф Жељко В. Зиројевић, председник СУБНОР-а Шумадије, који је истакао нераскидива пријатељства и заједништво Сремаца и Шумадинаца исковано у борбама на сремској равници, које свакодневно јача и потврђује се. У име домаћина, председник СУБНОР-а Шид, Јовица Степанић истакао је да ово вишедеценијско пријатељство све више се продубљује и јача.