,,ВЕЛИКО ХВАЛА“ УРУЧЕНО РАТОМИРУ ТИМОТИЈЕВИЋУ ТИМУ

У просторијама СУБНОР-а Србије 25. јануара одржана је свечаност на којој је председник борачке организације генерал Видосав Ковачевић уручио признање ,,Велико хвала“ Ратомиру Тимотијевићу Тиму који живи и ствара у Београду. Он је један од оних који су дуго деловали у складу са Програмом СУБНОР-а Србије, и постигао изузетне резултате на плану очувања и развијања традиција ослободилачких ратова Србије и културе, а исказао се и као доброчинитељ.

Генерал Ковачевић је бираним речима говорио о лику и делу Ратомира Тимотијевића. Добитник признања је у беседи захвалности између осталог рекао да му је признање ,,Велико хвала“ једно од најдражих и да ће са несмањеним ентузијазмом деловати у областима неговања слободарских традиција српског народа.

Тимотијевић је ангажован у раду на пољу патриотизма и помоћи културним дешавањима у Београду и свом завичају. Исказао се и као песник и композитор. Помаже активностима организација које се баве културом, а свом селу Поточић изградио је величанствени споменик учесницима у ратовимa од 1912. до 1999. године. На том споменику угравирана су имена 119 бораца од којих је 34 њих погинуло за слободу отаџбине. У црвеном мермеру су уклесани грбови Краљевине Југославије, СФРЈ и звезда петокрака, а на врху је крст са иконом Светог Јована.

За свој рад Тимотијевић је добио више признања. Град Прокупље му је доделио највише признање Награду Светог Прокопија и Захвалницу за донацију за изградњу Спомен-парка посвећеног Топличком гвозденом пуку. Од Академије Иво Андрић примио је интернационално признање за рад на културном пољу, од Удружења књижевника Србије награду Благодарје. Из Врања му је стигло признање ,,Борин печат“. Од организације Светоплички видовдански сабор, као домаћин Сабора, добио Повељу Југ Богдан. Такође је добио и Захвалницу од команданта Копнене војске Србије генерал-потпуковника Милосава Симовић, итд.

25.1.2023.