САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 863917Укупно посета:
  • 2655531Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

ЗНА СЕ КО ЈЕ СПАСАО ЕВРОПУ ОД ФАШИЗМА

У време кад наш континент и цео прогресиван свет слави значајан јубилеј освајање слободе у најезди нацистичкофашистичој окупатора и њихових помагача у Другом светском рату, Република Србија и СУБНОР Србије су добили још једно признање позивом да се прикључе међународном скупу који ће потврдити истину о ослободиоцима и јединим истинским борцима, окупљеним у коалицији, да се страхоте хитлеризма никад и нигде не понове.

Први човек организације из Вероне Associazione conoscere Eurasi, професор Антонио Фалико, упутио је позив председнику СУБНОР-а Србије и члану Председништва Међународне федерације антифашиста ФИР, Душану Чукићу, у коме, између осталог, прецизира:

”Ову, 2020, годину обележава 75. годишњица победе над нацифашизмом. Наше Удружење намерава, драги господине Чукићу, да организује међународно саветовање у циљу да се запамти и осветли допринос Совјетског Савеза и совјетских војника ослобођењу Европе и Италије од нацизма и фашизма, те да се објективно и истинито изнесу чињенице о узроцима, току и последицама Другог светског рата. Саветовање је планирано за 20. и 21. октобар 2020. године.

У граду Калдиеру (Верона), 20. октобра, у сарадњи са градоначелником и члановима Градског већа, одржаће се комеморација у част совјетског партизана Владимира Тулиска, који се заједно са венецијанским партизанима борио за слободу и који је убијен од стране нациста 25. априла 1945. године. Овом догађају присуствоваће представници ФИР-а, локалних одбора Националне асоцијације италијанских партизана, Руске уније ветерана, ветеранских организација Арменије, Белорусије, Казахстана, Киргистана, као и представници других европских земаља. Истог дана, на тргу у Верони, биће отворена изложба фотографија посвећена Црвеној армији и њеним савезницима у ослобађању главних градова Европе.

После тога биће приказан први у низу филмова (својеврстан фестивал) посвећених Другом светском рату.

Следећег дана, 21. октобра, у Верони биће одржана Конференција посвећена Другом светском рату. У Народном позоришту у Верони наступиће ансамбл Александров и хор Руске армије, као поклон свим учесницима овог догађаја посвећеног 75. годишњици победе над фашизмом.

Узимајући у обзир геополитички и друштвену важност горе наведених иницијатива, посебно у текућем историјском тренутку који обележавају опасни регионални и међународни сукоби, част нам је да узмете учешће у овим манифестацијама”.

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.