САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 869786Укупно посета:
  • 2664782Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

ЈЕДИНСТВО И ЈАЧАЊЕ НА СВИМ НИВОИМА

Годишња скупштина покрајинске организације СУБНОР-а Војводине одржана је у Новом Саду у присуству 30 од укупно 40 делегата.

Поред бројних председника општинских и градских удружења СУБНОР из АПВ, седници су присуствовали и Момо Чолаковић, председник Удружења пензионера града Новог Сада и Дани Золтан, један од хероја у отпору НАТО агресији 1999. године, који су поздрављени бурним аплаузом.

Скупштином је председавао потпредседник Покрајинског одбора Драгољуб Ђорђевић, а усвојен је Извештај о раду и активностима у прошлој години и план са календаром обележавања за текућу годину указујући на да ће све активности зависити од епидемиолошке ситуације и финансијких могућности.

Као и ранијих година и ове године обележавање 7. јула – Дана устанка народа Србије одржаће се 7. јула на Фрушкој гори код споменика „Слобода“ са почетком у 11 часова.

Делегати су упознати са одржаном Скупштином СУБНОР-а Србије у Сокобањи на којој је изабрано ново руководство на челу са председником Видосавом Ковачевићем и на којој је исказано снажно антифашистичко опредељење и јединство.

Скупштина је једногласно, након подношења оставке Светомира Атанацковића за председника Покрајинског одбора изабрала Јову Барошевчића, досадашњег заменика председника.

Светомир Атанацковић је једногласно изабран за почасног председника СУБНОР-а АПВ до следећих избора наредне године због дугогодишњег рада и заслуга у раду СУБНОР-а.

Јово Барошевчић је захвалио на избору са обећањем да ће наставити рад на очувању јединства СУБНОР-а и ојачати тренутну неповољну финансијску ситуацију.

Због дугогодишњих заслуга и сарадњe, Моми Чолаковићу, председнику Удружења пензионера Новог Сада, уручена је Медаља борца.

Print Friendly, PDF & Email

ЧЕСТИТАМО

4. ЈУЛ

ДАН БОРЦА!

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.