ВРАЋЕН СЈАЈ СПОМЕНИКУ

Вандали су под окриљем ноћи оскрнавили спомен обележје погинулим херојима Црвене армије у селу Опорница код Крагујевца. Засметала им је звезда петокрака са српом и чекићем, коју су разбили.

Због овог гнусног чина први је реаговао СУБНОР Крагујевац и Шумадије осудивши овај акт. Завичајно удружење „Комови“, Организација резервних војних старешина, Клуб акцијаша и волонтера Крагујевац и многи грађани као и Скупштина града Крагујевца.

На састанку са представницима СУБНОР-а, председник Скупштине града Мирослав Петрашиновић, обећао је да ће споменик бити обновљен до 30. априла. Речено-учињено. Споменик је уз надзор Завода за заштиту споменика, оновљен и поново зрачи пуним сјајем.

На овај начин и уз подршку и помоћ Скупштине града Крагујевца, агилног председника Петрашиновића, удружења и грађана, споменик је обновљен. Крагујевац је показао своје патриотско и антифашистићко обележје по коме је препознатљив у земљи и свету, као и своје поштовање према јунацима славне Црвене армије који су учествовали у ослобођењу Крагујевца и Шумадије.