САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 824934Укупно посета:
  • 2577966Укупно прегледа:
  • 2Тренутно посетилаца:

САРАДЊА СА БАЛКАНСКОМ КОЗАЧКОМ ВОЈСКОМ

Делегација Балканске козачке војске, коју је предводио Главни атаман Војислав Видаковић, пуковник, посетила је СУБНОР Врање и Град Врање.

У срдачном разговору са делегацијом СУБНОР-а Врања, коју је предводио председник ГО Стојан Младеновић, разговарало се о сарадњи ове козачке организације са СУБНОР-ом Врања. Разлог ове посете је сазнање да СУБНОР веома успешно одржава руске споменике на територији Града Врања и разматрање могућности изградње нових спомен-обележја. Стојан Младеновић је делегацију Балканске козачке војске упознао са радом СУБНОР-а, као нестраначке, патриотске, антифашистичке и хумане организације која обележава традиције свих ослободилачких ратова Србије, одржава спомен-обележја и предлаже изградњу нових и брине о борцима, породицама погинулих и преминулих бораца и војним инвалидима Града Врања. Младеновић је детаљно обавестио госте о „Зиду историје“ у Клубу бораца СУБНОР-а, на коме је представљено Врање кроз историју од првог помињања до данашњих дана.

Главни атаман Војислав Видаковић је, уз захвалност за овако срдачан пријем, упознао делегацију СУБНОР-а са активностима и циљевима организације Балканске козачке војске, која негује слободарске традиције и патриотизам и залаже се за очување породице као језгра сваког друштва.

Заменик градоначелника Ненад Антић организовао је пријем за делегације Балканске козачке војске и врањског СУБНОР-а. Разговарало се о сарадњи са градом и могућностима за отварање Руског културног центра у Врању. Антић је између осталог истакао „Веома ми је драго што сте изразили жељу да остварујете сарадњу и са нашим градом. Биће нам задовољство да и у Врању промовишемо вредности за које се Балканска козачка војска залаже“.

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
20°
Сунчано са ветром
06:3216:12 CET
СреЧетПет
21/11°C
16/8°C
19/13°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.