САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 818843Укупно посета:
  • 2563649Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

ДАЛИ СТЕ  ЖИВОТ  ЗА  СЛОБОДУ

Са дубоким пијететом изражена је, на Гробљу ослободилаца Београда, дубоко поштовање партизанима и војницима Црвене армије који су октобарских дана 1944. положили живот доносећи слободу.

 Победа над немачким фашистичким окупатором у главном граду био је почетак краја хитлеровске солдатеске и пробијен пут ка Берлину, европској слободи. У томе су велики допринос дале партизанске и народноослободилачке јединице под командом маршала Тита, о чему је светска јавност, политичка и историјска, дала коначан и одлучан суд.

Задњих година извитоперење истине у нашој средини добило је епилог у управо октобарским светковинима широм Србије, затим великом парадом, потврдом антифашистичке јединствене и једине борбе само стране која је била раме уз раме са победничком савезничком коалицијом, давању имена улицама легендарних партизанских команданата Коче Поповића и Пека Дапчевића у Београду и великана револуције у другим местима.

Уз највише државне почасти пред Спомеником ослободиоцима Београда венац је, у име Владе Србије, положио министар Александар Вулин.

Делегацију СУБНОР-а Србије сачињавали су председник проф.др Миодраг Зечевић и чланови Председништва Јелисавета Миловановић и генерал Видосав Ковачевић.

Београд су представљали Синиша Мали и Никола Никодијевић. Венац Руске Федерације положио је амбасадор Александар Чепурин. Такође и председник Сверуске организације ветерана, генерал армије Михаил Мојсејев са сарадницима Виктором Шикерином и Олегом Калининим.

Пошту су одали и амбасадори Белорусије, саветници амбасада Азербејџана и Украјине.

У и око комеративног комплекса окупило се и више стотина негдашњих бораца, потомака и антифашиста са застава и уз клицање победи у Другом светском рату, партизанској борби, против оживљавања фашизма и фалсификовање историјске истине.

IMG_1394 IMG_1393 IMG_1384 IMG_1382 IMG_1379

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Koнкурс

СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА ”ДРАГОЈЛО ДУДИЋ”

р а с п и с у ј у

48. наградни конкурс за необјављене књижевне и историографске радове.

 

Конкурс обухвата све области књижевног и историографског стваралаштва које доприноси неговању традиција ослободилачких ратова, Народноослободилачког рата и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2019. године.

Радове потписане шифром и у посебној затвореној коверти доставити уз основне податке о аутору на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком – за конкурс ”Драгојло Дудић”

Оцењивачка комисија ће донети одлуке о награђеним и похваљеним радовима.

Фондација ће осигурати објављивање првонаграђеног рада.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 13. новембра 2019. године, а награде и похвале уручене 15. новембра 2019. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Ведро
06:5617:50 CEST
СреЧетПет
min 11°C
25/11°C
25/10°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.