ЗАЈЕДНИШТВО ЈЕ ГАРАНТ УСПЕХА

Председник СУБНОР-а Србије, генерал-мајор Видосав Ковачевић са делегацијом у којој су се налазили потпредседник пуковник проф. Жељко В. Зиројевић и члан Председништва пуковник-пилот Зоран Јаковљевић, састали су се у Крушевцу (17.04.2021.) са руководством СУБНОР-а града Крушевца и Бруса. Госте је са сареадницима дочекао председник СУБНОР-а Крушевца Илија Омић који их је упознао са стањем у овој организацији, проблемима у раду као и са до сада постигнутим резултатима. О стању у борачкој организацији Бруса присутне је упознао секретар Драгољуб Ивљанин као и Катарина Петковић професор руског језика.

Председник СУБНОР-а Србије,герерал Ковачевић поздрављајући присутне истакао је да му је ово од доласка на чело СУБНОР-а Србије први долазак у Крушевац, упознао присутне са активностима и дао посебан акценат на јубиларно обележавање 80 година устанка народа Србије у коме сви морамо узети учешћа. Инсистирао је на јединству свих борачких организација, решавање евентуалних проблема у ходу, омасовљење организације, очување и одржавање споменика свим борцима палим у ослободилачким ратовима Србије.

На повратку из Крушевца, делегација СУБНОР-а се у Рековцу поклонила сенима погинулих у ратовима 1912-1918, 1941-1945. И пилоту, ппуковнику Горану Остојићу који је херојски погинуо у борби против шиптарских терористичких банди на Косову и Метохији 1998. године и чије се спомен обележје налази у парку школе.