ЗАЈЕДНО У ОБЕЛЕЖАВАЊУ ДАНA ОСЛОБОЂЕЊА ВАЉЕВА

Делегација СУБНОР-a Србије у саставу, генерал мајор Видосав Ковачевић председник, Томица Миленковић члан председништва, Рајко Милинковић председник Градског одбора СУБНОР Ваљево и Витомир Митровић члан Градског одбора боравили су у посети код градоначелника Ваљева Лазара Гојковића.

Тема разговора је било предстојеће обележавање Дана ослобођења Ваљева у Другом светском рату 15. септембра, уједно обележавање и Дана пробоја Солунског фронта, као и Дана српског јединства, слободе и националне заставе, празника установљеног прошле године који се обележава заједно са Републиком Српском.

Одлучили смо у СУБНОР Србије да тога дана, баш у Ваљеву обележимо и велики јубилеј – 50 година трајања и постојања фондације ДРАГОЈЛО ДУДИЋ, доделом награда и похвала појединцима за објављене радове у 2021. години, на тему ослободилачких ратова Србије истакао је председник СУБНОР-а Србије у разговору са градоначелником.

Ова фондација је установљена још давне 1971. године и носи име овог прослављеног борца Балканских ратова, учесника Првог светског рата, првог председника Народноослободилачког одбора у Другом светском рату и народног хероја.

Градоначелник Лазар Гојковић је обећао активно учешће града у овим активностима који сведоче о славној прошлости града Ваљева у оба светска рата, као и у тешким данима у време НАТО агресије када је њихов суграђанин и наш прослављени борац, пуковник пилот Миленко Павловић херојски погинуо на небу изнад Ваљева у борби против НАТО агресора.

У наставку разговора било је речи и о финансирању СУБНОР града Ваљева, стварању услова за бољи рад, реализацији Закона о борачко инвалидској заштити, о одржавању меморијала и спомен комплекса и др.

Успешан и обострано користан састанак како СУБНОР то практикује уназад неколико година са представницима локалне самоуправе у циљу заједничког деловања у очувању културе сећања на нашу славну антифашистичку и ослободилачку прошлост.