САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 849078Укупно посета:
  • 2631705Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

БОРЦИ МОРАЈУ ДА ИМАЈУ ПРИОРИТЕТ

У Бечеју је одржан састанак општинских одбора СУБНОР-а Бечеја и Врбаса, који су заказали Комисија за борачко-инвалидску заштиту Републичког одбора и Покрајински одбор Војводине.

Основа за разговор били су извештаји о социјално-здравственом стању бораца у две општине, базирани на спроведеној анкети. На састанак су позвани, поред чланова одбора СУБНОР-а, директори центара за социјални рад, геронтолошких центара, служби за борачко инвалидску заштиту у локалним органима управе и секретари организације Црвеног крста.

Најбројнији су били негдашњи становници Источне Славоније који су, током деведесетих, после изгона српског становништва, нашли уточиште у насељима општине Бечеј. Они су изнели бројне егзистенцијалне проблеме и захтевали третман као грађани Србије, пошто већина има држављанство Србије.

У скоро четворочасовној расправи, којој су значајан допринос дали чланови Општинског већа из Бечеја, усвојени су извештаји и препоруке Комисије Републичког одбора СУБНОР-а, које су образложили др Драго Јелача, проф. др Христо Анђелски  и мр Душанка Лукић Хавелка, председник  Комисије за борачко-инвалидску заштиту.

На скупу у Бечеју је закључено да општински одбори СУБНОР-а донесу планове са конкретним мерама и интензивнијој сарадњи са установама здравствене и социјалне заштите и да приоритет имају борци.

Овај састанак је, иначе, један у низу који организује Председништво СУБНОР-а Србије у намери да се вишебројном чланству, посебно старијем делу, омогуће услови за нормалан живот и издејствују законске обавезе државе сходно правилима цивилизованих друштава.

Print Friendly, PDF & Email

Једно реаговање на Здравствена заштита

  • Lune каже:

    “OKLEN NOVCI”

    Anonimni prijatelj socijalista koji mesečno za socijalnu pomoć dobija oko 8.000 dinara uspeo je da u 2014. godini SPS-u da prilog u iznosu od vrtoglavih 650.000 dinara, kojim je ova stranka finansirala svoje predizborne aktivnosti!

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.