САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
 • 869962Укупно посета:
 • 2665108Укупно прегледа:
 • 14Тренутно посетилаца:

НЕОПХОДНА ВЕЋА ПАЖЊА

Комисија за борачко-инвалидску заштиту Републичког одбора СУБНОР-а Србије одржала је у Крагујевцу саветовање о социјално-здравственом стање бораца и војних инвалида.

Учествовали су и председници општинских одбора СУБНОР-а Шумадијског, Јагодинског, Моравичког, Ужичког и Златиборског округа, директори домова здравља, центара за социјални рад, геронтолошких центара, Црвеног крста, хуманитарних организација и локалне самоуправе.

Домаћин скупа, који је медијски било изузетно пропраћен, био је Градски одбор СУБНОР-а Крагујевац. Председник комисије Душанка Лукић Хавелка је изразила задовољство добром организацијом и великом посетом овом скупу и истакла да је у протеклом периоду анкетирано око осам хиљада бораца у четрдесет општина, да је здравствено стање лоше и да им је преко потребна здравствена помоћ и брига друштва у целини.

Нагласила је да су им многе услуге здравствене заштите недовољно заступљене, да се дуго чека на услуге у здравственим установама и да је потребно предузети све мере како би се однос према борцима побољшао.

СУБНОР треба да у сарадњи са свим институцијама организује и подстиче и волонтерски рад и међу својим чланством како би се помогло најугроженим борцима и инвалидима.

Солидарност,хуманост и поштовање личности су врлине које треба показивати на делу према најугроженим и најстарим лицима.

Др Лидија Козарчанин подпредседник геронтолошког друштва Србије говорила је о социјалној и породичној солидарности, а запажене дискусије имали су представници Црвеног крста као и председници СУБНОР-а.

На линку испод можете погледати видео запис ТВ Крагујевац са овог саветовања.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

2 реаговања на Здравство

 • pedjaza каже:

  Sama činjenica da je SUBNOR uspeo da okupi ovako veliki broj predstavnika državnih ustanova, lokalne samouprave, humanitarnih i drugih organizacija, nesumnjivo svedoči o naporima koji se ulažu u poboljšanje sistema zdravstvene zaštite.
  Višegodišnja ekonomska i socijalna kriza nije zaobišla ni sektor zdravstva, a kako je zdravlje najvažnija stvar u životu svakog čoveka, rešavanje problema u ovoj oblasti treba da ima prioritet.

 • pedjaza каже:

  Sam čin organizovanja ovakvog skupa i okupljanja predstavnika tako velikog broja državnih, humanitarnih i ostalih organizacija, predstavlja vrlo značajan korak SUBNOR-a u nastojanju da se da doprinos poboljšanju sitema zdravstvene zaštite.
  Loša ekonomsko-sociajlna situacija poslednjih godina nije zaobišla ni zdravstvenu oblast, a kako je zdravlje najpreče za svakoga, s pravom ovo pitanje treba da bude prioritet u rešavanju problema.

ЧЕСТИТАМО

4. ЈУЛ

ДАН БОРЦА!

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.