САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 849536Укупно посета:
  • 2632316Укупно прегледа:
  • 2Тренутно посетилаца:

НИКО НЕ СМЕ ДА КВАРИ ЈЕДИНСТВО

У Севојну је одржана седница Окружног одбора СУБНОР-а Златиборског округа под руководством председника Здравка Јакшића. Присуствовали су председници општинских одбора СУБНОР-а Ужица, Нове Вароши, Бајине Баште, Косјерића, Севојна, Ариља, Чајетине, Прибоја, Сјенице и Пожеге. У име СУБНОР-а Србије учествовао је потпредседник пуковник проф. Жељко В. Зиројевић.

Председници СУБНОР-а општина су изнели стање организација у срединама из којих долазе, проблеме са којима се сусрећу у току активности као и поставили одређена питања која се тичу даљег рада. Већина је изнела да им је највећи проблем тај што немају просторије за рад и мала средства која добијају од локалних самоуправа. Иначе, у свим организацијама је видан напредак у подмлађивању кадрова.

Поједини председници (Бајина Башта, Сјеница, Ариље) изнели су да неће дозволити да ретроградне снаге којима смета СУБНОР Србије делују негативно међу чланством и да са таквима треба рашчишћавати а уједно дају безрезервну подршку руководству СУБНОР-а Србије.

Поздрављајући у име СУБНОР-а Србије и председника Душана Чукића, потпредседник Зиројевић је истакао да ова врста комуникације, деловање на терену и „жива реч“ много значе јер се на тај начин могу чути ставови базе као и отклањати евентуалне тешкоће и проблеми. Истакао је да СУБНОР Србије мора као и до сада сачувати монолитност, хомогеност и да су одредбе статута наша најважнија одредница из које све проистиче и морамо га се у потпуности придржавати. Такође битно је да се назив СУБНОР који траје 70. година не може поистовећивати са УБНОР-има, ОБНОР-Аима и сличним називима јер они не приказују и не одсликавају нашу организацију.

На крају је закључено да је састанак био врло успешан, да су организације по дубини добиле одређене обавезе и задатке као и смернице који ће побољшати свеукупан рад многољудне, патриотске и антифашистичке организације.

 

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.