САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 784854Укупно посета:
  • 2490464Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

НАРОД  ЈЕ  РЕКАО  СВОЈЕ

Српски народ је у прослави седамдесете годишњице ослобођења Београда рекао своје.

Војна парада и друге свечаности поводом победе доказ су трајног определења које нико и никад не може да поремети. Значај и потврду пријатељства са основним савезником у Другом светском рату, јуначком Црвеном армијом, потврдио је доласком и председник Руске Федерације.

Борачке организације две државе желе да унапреде односе.Тим поводом и у оквиру нашег јубилеја у Београд је допутовала делегација Сверуског савеза ветерана на челу са председником, генералом армије Михаилом Мојсејевим. Током пријатељског разговора са председником СУБНОР-а Србије, проф.др Миодрагом Зечевићем, потписан је дугогодишњи споразум о заједничком делавању на ширењу фронта антифашиста у интересу учвршћивања мира, разумевања и сарадње у свим деловима света, користећи и обострано учешће у чланству два најмоћнија респектабилна удружења, у ФМАК са седиштем у Паризу и ФИР који има централу у Берлину.

Сверуски савез ветерана и СУБНОР Србије сарађиваће и у области здравствене и социјалне заштите и заједнички ће учествовати у делатностима значајним за чланство.

У разговору је посебно било речи о повампирењу идеологија које су већ више пута довеле човечанство на руб пропасти, а прекрајачима истине и фалсификаторима историје поручено је да су се латили немогуће мисије за рачун империјалних кругова и освајача туђих енергетских ресурса у интересу нове геостратешке поделе света.

Генерал армије Мојсејев и проф.Зечевић и њихови сарадници су се заложили за мир, против ратних страдања, истичући да апел долази са свих страна планете, од милиона ветерана који боље од осталих знају колико је неопходно да се на време заустави вихор војевања. При том је неопходно да се и у школама на велика врата обнови настава патриотског образовања како младе генерације не би лутале и погрешно васпитаване на искривљеној слици прошлости у режији реваншиста.

Председник организације из Русије је нагласио: ”Ми не само што подржавамо СУБНОР Србије у благородној активности, већ и живимо исти живот са српским народом који никад није био на погрешној страни”.

У току сусрета је генерал армије, проф.др Михаило Мојсејев, уручио председнику СУБНОР-а Русије, проф. др Миодрагу Зечевићу, највише признање Сверуског савеза ветерана – Орден заслуга у ветеранском покрету.

У конструктивном разговору учествовали су и Виктор Шикерин и Олег Калинин, чланови делегације из Русијије, а у име СУБНОР-а Србије и чланови Председништва Душан Чукић и Драгомир Вучићевић и члан Републичког одбора Милош Богићевић.

IMG_1365 IMG_1377 IMG_1373

Једно реаговање на Пријатељство

  • pedjaza каже:

    Imajući u vidu najviši stepen bujanja fašističkih i nacistički pokreta u svetu od završetka Drugog svetskog rata, nacionalne, regionalne i međunarodne boračke i antifašističke organizacije imaju razloga, više nego ikada posle 1945. godine, da udruže svoje snage u zajedničkoj borbi protiv takvih tendencija.
    Koristeći ponajviše mlade ljude, kojih je ideološki lako zavesti i koji se ne sećaju svih zla koja su fašizam i nacizam naneli čovečanstvu, neonacisti, kroz navodno pozivanje na patroitizam i očuvanje nacionalnog identiteta, pokušavaju da dovedu do novih sukoba, podela i ratova, na kojima bi pojedinci profitirali, a svoje članstvo iskoristili kao „topovsko meso“ u realizaciji takvih ciljeva.
    Upravo zato, antifašisti treba da budu jači, složniji i medijski prisutniji više nego ikada, odnosno da iskoriste svaku priliku kako bi ukazali na sve strahote fašizma i onemogućili njegovo dalje jačanje.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
10°
Mist
07:0417:40 CEST
TueWedThu
17/8°C
17/3°C
14/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.