Савез удружења бораца народноослободилачког рата Србије је организација бораца и инвалида учесника народноослободилачког рата (1941-1945. и 1992. и 1999)

У СУБНОР-у Србије могу се организовати борци и инвалиди, припадници оружаних снага Југославије, учесници у оружаним акцијама после 1990. године и остваривати сарадња и заједничко организовање са њиховим удружењима.

Ради остваривања заједничких интереса борачких организација, СУБНОР Србије је опредељен за стварање Савеза или Унија свих самосталих удружења бораца и ратника ослободилачких ратова Србије.

СУБНОР Србије на традицијама НОР-а, остварује сарадњу с организацијама бораца НОР-а 1941-1945. године изван територије Србије, а посебно са Савезом бораца НОР-а Републике Српске.

Као самостална друштвена, нестраначка и патротска организација СУБНОР Србије сарађује са органима власти и друштвеним и политичким организацијама – странкама које уважавају историјски значај НОР-а и признају друштвени легитимитет СУБНОР-а као организације бораца – ветерана ослободилачког рата Србије. 

Print Friendly, PDF & Email