САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 849528Укупно посета:
  • 2632308Укупно прегледа:
  • 2Тренутно посетилаца:

ХАГ ЈЕ ОБИЧНА ФАРСА

Републички одбор СУБНОР-а Србије придружује се оштрим протестима због одлуке тројице судија у Хагу, који су, надгласавањем двојице својих колега, пресудили у корист хрватских генерала и ослободили их кривице за зло немерљивих размера, a у исто време указује свеколикој јавности да је таквим чином нанета трајна штета поверењу у правду и поштење правне институције основане под плаштом Уједињених нација.

СУБНОР је још при настанку тог такозваног међународног суда изразио сумњу да је у питању стварање још једног дневно-политичког егзекутивног органа САД и НАТО и обрачун са крхким међународним правом кога мукотрпно гради свет у нади да ће имати бар минималну заштиту од произвољности, насиља и неправде моћника.

У току рада тог суда ”међународне правде” остварила су се, на жалост угроженог демократског света, наша предвиђања. Такав суд се, наиме, све време према Србији и Србима понаша као орган или продужена рука окупаторских држава због којих је, очигледно, успостављен. Суд у Хагу не интересују ратни злочини на бившим југословенским просторима, нити ко је учинилац.

Задатак је да се казне Србија и Срби јер су дали отпор НАТО агресији и зато на њихова плећа положе све што су урадили други, којима дају алиби и право да спроводе злочине и геноцид над Србима.

Преиначена пресуда хрватским генералима, ослобађање Хрватске од злочиначког удруженог подухвата у стравичној и немилосрдној олујној војној и полицијској акцији, неизбрисива је срамота Запада и доказ да је међународно право обична фарса, у свету постоје само, то су у Хагу озаконили, господри и слуге.

Уверени смо да ће проћи и најновије насиље моћника. Као и свих њима сличних у историји. Ни једна пресуда, без обзира на то ко је доноси, није закована истина, јер оно што се збило не може бити помрачено и избрисано из памћења. Пред очима целе планете су слике немилосрдног прогона, убијања недужних стараца, жена, деце, километарских избегличких колона, пљачки, згаришта после ратничког ”похода редарственика” у Хрватској 1995.године. Сви су то запамтили.

А треба, ипак, преиспитати чему наша толика журба у окриље оних који нас не желе и осуђују унапред да будемо најнижа класа у свету.

 

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.