САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 789318Укупно посета:
  • 2499084Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

ПО ЈУТРУ СЕ ДАН ПОЗНАЈЕ

Прва епизода помпезно најављене серије „Равна гора“, виђена на РТС 10. новембра, петпарачка је прича о судбоносним данима југословенске државе и народа. Мада је  и наговештај произвољног тумачења времена и стања које је произишло из турбуленције у којој се свет био нашао. 

Не улазећи у аматеризам и наивно виђење судбоносних историјских догађаја назире се правац фалсификовања историјске истине и  на издисају приземне намере настале у напору српског квислинштва и колаборације са фашистичким окупаторима да рехабилитују себе и упрљају српски антифашизам, патриотизам и  родољубље.

ЕПИЗОДА КАО УСПУТНА ПРИЧА

Збуњеност и неприпремљеност људи за сурову историјску стварност приказује се кроз опскурне и досадне детаље који треба да докажу будућу намеру и превару која се припрема као истина грађанима Србије и – чули смо – у целом свету.

Да није филмски забележена од немачких освајача сурова истина о разарању Београда у нападу 6. априла 1941. године, на успаван град и његове житеље, ова епизода била би успутна прича људи који убијају досаду и време причајући произивољно и наивно о судбоносним данима у којој се нашла Југославија.

Толико би то деловало неозбиљно да није у Дневнику РТС-а најављена идеја исте „озбиљности“ која овом серијом треба да промени писану историју Другог светског рата, а Србије и Југославије успут. Што нам је у ударном термину дичног РТС-а најавио „највећи историчар и уметнички стваралац“ и сада спасилац овог „залуђеног и у мраку 70 година држаног света а у склопу њега и српског народа“, кога он сада са својом фамилијом и камарилом у једном тајкунском даху руши, освешћује и отвара очи и целом свету и за сададшња и сва будућа времена ставља тачку.

Сваки човек може да сања да је спасилац човечанства, прича и пише фантастичне приче које му падају на памет – то је његово право.

СВЕСНА НАМЕРА ФАЛСИФИКАТОРА

У овом случају треба рећи да је у питању свесна намера фалсификовања истине у корист оних који су доживели историјску осуду због оног што су учинили и чинили.

На жалост у кошмару времена та група то ради новцем овог сиромашног  народа преко РТС-а и истомишљеника шегачећи се са народом и историјом.

Да није у питању још један покушај преваре и друштвене злоупотребе наметнуте позиције, било би помало забавно али и тужно.

Одовојимо професионалну креацију глумаца којима је то занимање  од намере и циља немањеног овој серији  од оних који је финансирају.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
Partly Cloudy
07:0715:57 CET
WedThuFri
min -2°C
3/-3°C
4/1°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.