Агресија (3)

ВЕЧНИ  ПЛАМЕН  НИКО  НЕ  УТУЛИ

Вечни пламен на Споменику жртвама НАТО агресије 1999.године, који је Савезна Република Југославија подигла 2000.у знак пијетета према својим настрадалим грађанима од бомби злочиначких 19 држава, нико неће моћи да утули.

Ово је још једно плебисцитарно обећање исказано на београдском Ушћу, у Парку пријатељства, приликом обележавања тужне петнаестогодишњице почетка агресије на нашу државу и народ и 78 дaна непрекидног ракетирања недужног становништва и уништавања целокупне инфраструктуре и других објеката за миран и свакодневни живот.

На споменик су, у присуству више стотина људи и поред јаке кише, положени венци и цвеће захвалности.

Венац од ловора СУБНОР-а Србије положили су председник проф. др Миодраг Зечевић и чланови Председништва Душан Чукић и Драгомир Вучићевић.

У церемонији су учествовали и представници разних друштвених и невладиних организација, а и амбасада Русије и Белорусије. Као и више учесника иначе успелог дводневног међународног скупа под насловом ”Да се не заборави”, одржаног у Сава центру, међу и њима истакнути професор из Москве и донедавни потпредседник Руске државне думе др Сергеј Бабурин.

Пред импозантним белим спомеником говорио је генерал-потпуковник Љубиша Стојимировић, председник Клуба генерала и адмирала Србије, иначе колективног члана СУБНОР-а Србије, подсетивши да су петооктобарске власти и буквално угасиле вечни пламен:

”Ни један од председника или премијера није никад дошао и одао овде дужну пошту цивилима и војницима, полицајцима, деци страдалој у агресији натовске алијансе на СР Југославију. Ми ћемо се и даље окупљати и тражити од ове државе да бакљу не гаси и поштује жртве”.

У понедељак, пре подне, положени су венци и на споменик страдалој деци постављеном у Београду у парку на Ташмајдану. У име СУБНОР-а Србије пошту је одала делегација у саставу Борка Нешковић, Драгомир Вучичевић и Милош Богићевић.