САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 864226Укупно посета:
  • 2656032Укупно прегледа:
  • 2Тренутно посетилаца:

СРБИЈА ВАЖНИЈА ОД СВЕГА

Поводом актуелне ситуације у организацији и уопште у нашем друштву, председник СУБНОР-а Србије Душан Чукић упутио је писмо општинским, градским, окружним и покрајинским одборима:

„Драги другови, наша заједничка и јединствена организација, која окупља преко 130.000 вредних чланова разног узраста, баштиника славне Народноослободилачке партизанске борбе и победе над фашизмом, људе добре воље и чисте родољубиве савести, успешно је завршила 2016. годину и са великим ентузијазмом закорачила у 2017. надајући се новим добрим резултатима у колективном и општем интересу.

Учврстили смо се организационо, обновили у многим срединама, заинтересовали у примереној мери нове генерације потомака и поштовалаца, прихватили под наш кров још неколико респектабилних удружења, постали уважаванији у друштву после низа година безобзирног потискивања на реваншистичкој и заслепљујућој идеолошкој основи. СУБНОР Србије се и на међународној сцени достојно и, према нашим програмским и статутарним обавезама, борио за антифашизам, истину, против историјских фалсификата и интересних катастрофалних војевања, дично бранећи свој народ и државу. У томе смо, на свим пољима, постигли признати резултат, па смо и од Владе Републике Србије добили у децембру тек усвојену Златну повељу ”Српски ратник” за успешно представљање у међународним форумима и манифестацијама.

У овој години нам предстоји, као један од приоритетних задатака, упорно инсистирање да СУБНОР Србије добије званично статус од посебног друштвеног интереса на начин практикован у Европи према организацијама са истим или сличним начином и обавезама, да будемо издвојени из накарадних прописа о удружењима грађана у које смо, силом на срамоту, угурани средином двехиљадитих година у намери да нестанемо. Имамо, у позитивном смислу, најаве да ће се наше настојање остварити и тако СУБНОР, не тражећи привилегије, добити у друштву место које му по заслугама из богате позитивне прошлости и конструктивном раду у садашњости и припада.

СУБНОР се неће, као и до сада, страначки опредељивати, па и у предизборним активностима стављати на било коју страну, али остаје веран својој принципијелној програмској и статутарној политици која у први план има Србију, општи бољитак, прогрес, антифашизам, славну традицију коју су саткали слободари и оставили аманет за нашу и будуће генерације.

Председништво позива чланство да се одазове масовно предстојећим изборима и гласа по савести и сопственом осећању ко је и ко ће сачувати нашу отаџбину у тешким временима која су се, вољом туђинаца и њихових поклисара, надвила поново и над нама и прете Балкану што је наше станиште, ко доприноси неопходном јединству, развоју деценијама уништаване привреде и тиме општег стандарда, позивамо да се определи за чувара наше слободе, независности и против погубних уплитања и свакојаких ретроградних провокатора.

Сваки члан СУБНОР-а је власник свог гласа, али 2. априла 2017, кад се нађе, сам или са својим ближњима, нека добро размисли на изборном месту о одлуци која може да буде пресудна и по нашу организацију и, још више, по читаву нашу једину и јединствену Србију.

У том смислу желим свима срећу. Другарски Вас поздрављам“ – стоји у писму које је председник СУБНОР-а Србије Душан Чукић упутио општинским, градским, окружним и покрајинским одборима.

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.