Аранђеловац

ПРИЗНАЊЕ ОБАВЕЗУЈЕ НАГРАЂЕНЕ

На крају календарске године аранђеловачко председништво СУБНОР-а у проширеном саставу сумирало је резултате.

Позитивно је оцењено укупно ангажовање борачке организације на остваривању циљева за које се залаже, посебно у погледу на  обележавање значајних догађаја и јубилеја НОР-а и других ослободилачких ратова. Унапређена је сарадња са месним одборима и школама, градским и сеоским.

Удружење је посебно поносно због ангажовања на уређењу историјских споменика и на формирање јединственог и једнообразног албума слика  споменика са описом у каквом стању су сада. Тај посао је захтевао тимове који су обишли више од 150 споменика.

Ове године учињени су и  огромни напори да се од заборава отргне сећање и већ формирани подаци о погинулима и страдалима у Другом светском рату са аранђеловачког подручја. Матична књига је до 1948, али услед велике употребе и приличног немара готово се распала, па је  докуменат поново укоричен и преснимњени подаци за будуће генерације. Похваљена је и добра медијска сарадња са локалним РТВ, листом ”Борац” и Порталом СУБНОР-а, а доприноси и лист који повремено издаје СУБНОР Аранђеловца.

Са овим резултатима  упознато је Председништво РО СУБНОР-а и најактивније у овој години наградило највишим признањима. У име председника РО СУБНОР-а Душана Чукића то највише признање четворици добитника, уручио је на свечаној седници председник  СУБНОР-а Аранђеловац Радомир Радосављевић. Добитници су  проф. Момчило Ћаласан, пуковник Живко Пајевић, п.пуковник Томислав Лукић и Михаило Цветковић.