Аранђеловац: СЕЋАЊЕ НА ЖРТВЕ НАТО БОМБАРДОВАЊА

Поводом почетка НАТО бомбардовања СР Југославије 24. марта 1999. године, општински СУБНОР-а Аранђеловац организовао је низ манифестација са циљем да се јавност потсети на те страшне злочине.

Испред споменика погинулим аранђеловчанима у ратовима деведесетих година положени су венци,  одата почаст и пригодним програмом организовано сећање на злочиначку агресију НАТО алијансе на нашу земљу.

Венце су положили представници локалне самоуправе, родитељи погинулих војника у ратовима деведесетих година, СУБНОР, представници Народног музеја,Туристичке организације, Удружења омладине Аранђеловац, представници СПС-а.

Присутнима је председник СУБНОР-а Радомир Радосављевић говорио о злочинима 19 најмоћнијих држава света над нашом државом и садашњој актуелној геополитичкој ситуацији.

Посебно је потсетио да у НАТО агресији и општина Аранђеловац није заобиђена, уништен је радарски систем и центар везе на Букуљи, у ширем реону општине пало је 13 агресорских пројектила.

После завршеног одавања почасти присутни су присуствовали организованој изложби фотографија Божидара Витаса РАЗАРАЊЕ БЕОГРАДА И ОКОЛИНЕ – НАТО АГРЕСИЈА, у вечерњим сатима за ученике средњих и старијих разреда основних школа, организована ТРИБИНА О НАТО БОМБАРДОВАЊУ СР ЈУГОСЛАВИЈЕ уз учешће проф.др Александра Ристовића историчара и Бранка Бранковића бившег амбасадора.

no images were found