САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 855056Укупно посета:
  • 2640927Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

МИНИСТАР КИНЕ ПОСЕТИО СУБНОР СРБИЈЕ

У Србији, у званичној посети, боравила је делегација Министарства за борачка питања Народне Републике Кине, коју је предводио министар Сун Шаоченг.

Делегација из Пекинга је посетила СУБНОР Србије где је заменик председника Видосав Ковачевић пренео поздраве председника Душана Чукића.

У уводном делу гостима је представљена „лична карта“ наше организације, година оснивања, бројност и структура чланства, садржај активности, признања која су нам додељивана од стране државних органа, а посебно Сретењски орден Председника Републике Србије Александра Вучића. Истакнута је веома добра сарадња са нашим ресорним Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и заједничко обележавање антифашистичких традиција и традиција ослободилачких ратова Србије.

Заменик председника је истакао да смо почаствовани што је СУБНОР Србије део великог пројекта пријатељства и сарадње Народне Републике Кине и Републике Србије. У веома садржајном разговору који је трајао више од сат времена гости су се занимали за бројне теме и садржаје наших активности, посебно начину пружања здравствене заштите и решавање статуса наших чланова. На сва питања дати су им задовољавајући одговори. Био је то конструктиван састанак којем су поред заменика председника, као домаћина, присуствовали и чланови Председништва СУБНОР-а Србије Душанка Лукић Хавелка, Томислав Миленковић, Ратомир Слијепчевић, као и борци Другог светског рата Михајло Мирковић и Зденко Дупланчић.

Министар за борачка питања Народне Републике Кине Сун Шаоченг истакао је да му је веома драго што је имао прилику да посети СУБНОР Србије и нагласио да се већ добри односи Србије и Кине константно унапређују у разним друштвеним областима у интересу две државе и народа.

Министар Сун Шаоченг је уручио пригодан поклон за председника СУБНОР-а Србије Душана Чукића.

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.