Београд

СМЕЛО НАПРЕД КАО УВЕК ДОСАД

Одржана је редовна Скупштина СУБНОР Београда у присуству 97 делегата и гостију међу којима је био и председник Републичког одбора СУБНОР Србије проф. др Миодраг Зечевић. Скупштина је одржана под мотом „нећете нас сломити – ми се не предајемо“ што је била и завршна реченица уводног излагања председника Градског одбора СУБНОР Београда пуковника Боре Ерцеговца , који је руководио радом Скупштине .

Скупштина је почела химном СУБНОР-а Србије „По шумама и горама…“ и одавањем поште преминулим члановима између две Скупштине. Председник Градског одбора пуковник Бора Ерцеговац,  подсетио је на отежане услове у којима је радио СУБНОР Београда у 2013. години и критички се осврнуо на однос већег дела органа власти на градском и општинским нивоима према СУБНОР. Исто тако је говорио о слабостима у раду неких општинских удружења бораца. Констатовао је да је СУБНОР Београда са преко 17.000 чланова све задатке успешно реализовао.

У дискусији је учествовао и проф.др Миодраг Зечевић, који је између осталога похвалио рад СУБНОР Београда и његовог новог руководства. Делегати су једногласно усвојили Извештај о раду за 2013. годину, Програм и План за 2014. годину.